Παρασκευή 11 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Αποφασιστικά στον αγώνα

Με αμείωτη αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι

Στη δεύτερη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων μπήκαν από χτες οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» στη Λάρισα, με αμείωτη αποφασιστικότητα. Οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στις απολύσεις που ανακοίνωσε και έκανε η νέα εργοδοσία, απαιτώντας επίσης την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του ωραρίου εργασίας, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες, αδελφοί Σαράντη, αξιώνουν μείωση μισθών, ανεξέλεγκτο ωράριο και διεύρυνση της μερικής απασχόλησης.

Η απεργία συνεχίζεται παρά τις πιέσεις για αποχώρηση όλων των εργαζομένων από το εργοστάσιο και τον έντονο εργοδοτικό αυταρχισμό, τον οποίο οι απεργοί καταγγέλλουν. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε το σωματείο, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων του νομού, επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη να γίνει ο αγώνας των εργαζομένων της «ΟΛΥΜΠΟΣ» υπόθεση όλων των Λαρισαίων και να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ των άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι της νομαρχίας, του Δήμου Λάρισας, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της «Δημοτικής Συνεργασίας», της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», του ΚΚΕ, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ, του ΝΑΡ κ.ά.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων, της Επιθεώρησης Εργασίας και των αδελφών Σαράντη, στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της νομαρχίας και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σωματείο ζητούν άμεση συνάντηση με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Γεωργίας.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων, καλώντας τα σωματεία, τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της «ΤΥΡΑΣ», να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους. Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Λάρισας, στην οποία τονίζεται ότι «αυτή η απεργιακή κινητοποίηση πρέπει ν' αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους εκφράζει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι η επιστροφή σε μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση.

Η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων «ΑΓΝΟ» καταγγέλλει τη στάση και την αδιαλλαξία των νέων ιδιοκτητών της «ΟΛΥΜΠΟΣ», που επιχειρούν, υλοποιώντας στην πράξη την κυβερνητική πολιτική, να γυρίσουν τους εργαζόμενους στην εν λόγω επιχείρηση στο Μεσαίωνα χρησιμοποιώντας κάθε λογής εκβιασμούς και τραμπουκισμούς. Παράλληλα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους της «ΟΛΥΜΠΟΣ».

«Οι εργαζόμενοι στην "ΑΓΝΟ" πιστεύουν ότι η ενότητα και η συνεχής πάλη είναι το όπλο με το οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε όλοι μας τα δικαιώματά μας από τις ορέξεις της εργοδοσίας και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας», τονίζει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ