Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΟΛΟΥ
Αοριστολογίες από την κυβέρνηση

Με αόριστες υποσχέσεις και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απάντησε χτες ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή, για 438 εργατικές κατοικίες στο Βόλο και συγκεκριμένα στη Ν. Ιωνία και το Φίτοκο, των οποίων η κατασκευή και δημοπράτηση εκκρεμεί εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια.

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον ΟΕΚ», υποστήριξε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος λέγοντας ότι «οι μελέτες είναι έτοιμες» και «οσονούπω θα γίνει η δημοπράτηση». Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική αναπροσανατολισμού του ΟΕΚ που ακολουθείται, λέγοντας ότι «υπάρχουν και τα δάνεια από ελεύθερο εμπόριο» και «είναι προτιμότερο να διαλέγει την κατοικία του ο δικαιούχος».

Να δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των εργατικών κατοικιών ζήτησε ο Νίκος Γκατζής. Οπως είπε, «δεν μπορεί να οχυρωνόμαστε πίσω από τη νομοθεσία» και τόνισε ότι «ο ΟΕΚ έχει την ευθύνη», όπως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Πρόσθεσε πως «το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων στη Μαγνησία είναι τεράστιο» κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι «καταθέτουν χιλιάδες αιτήσεις όταν πρόκειται να γίνει διανομή των κατοικιών». Τέλος, ο Νίκος Γκατζής σημείωσε ότι στο Βόλο «υπάρχουν εργατικές κατοικίες που έχουν δοθεί πριν από 15 χρόνια για τις οποίες δεν έχετε δώσει παραχωρητήρια» ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να τις μεταβιβάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ