Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Απαγορευτική η ήττα

Στην πρεμιέρα του Β' γύρου στη φάση των «16» της φετινής Ευρωλίγκας τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στο ΣΕΦ (19.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), είναι απλά. Η ήττα ισοδυναμεί με καταστροφή. Ακριβώς αυτή τη φράση χρησιμοποίησε και ο Πίνι Γκέρσον αναφερόμενος στο κρίσιμο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Αλλωστε η βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ δεν επιτρέπει καινούρια απώλεια εντός του... σπιτιού τους, αφού έτσι θα δυσκολέψει κατά πολύ το έργο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

«Αν δεν κερδίσουμε θα είναι καταστροφή και το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά. Παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε δείξει από το πρώτο παιχνίδι ότι ξέρουμε τον τρόπο να κερδίσουμε την Παρτιζάν», σχολίασε ο Γκέρσον, που κάλεσε τους παίκτες του να ξεχάσουν το πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι. Τότε μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε, αλλά όμως πλέον, όπως δείχνει και η Παρτιζάν, έχει βελτιωθεί κατά πολύ (νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική με 85-70 την Μπανταλόνα). Μάλιστα, το γεγονός ότι η σερβική ομάδα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί στο Φάληρο, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση έχει, την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

Ο τεχνικός της Παρτιζάν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που έχει το άγχος στην ομάδα του εξαιτίας και του γεγονότος ότι ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. «Αν επιτρέψουμε να μας καταβάλει το άγχος, δεν έχουμε καμία ελπίδα να κερδίσουμε. Ελπίζω οι παίκτες μου να παίξουν χωρίς πίεση και να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία τυχόν τους παρουσιαστεί», δήλωσε ο Σέρβος κόουτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ