Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κατάφωρες παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ

Προκλητική είναι η στάση που τηρούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε βάρος του ΚΚΕ, κυρίως οι ιδιωτικοί, παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής πολυφωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Γενάρη 2007.

Ιδιωτικοί σταθμοί μάλιστα έφθασαν στο σημείο να δίνουν περισσότερο χρόνο στο ΛΑΟΣ, ξεπερνώντας τα ποσοστά του ΚΚΕ. Μεγαλύτερα επίσης του κόμματος είναι τα ποσοστά του ΣΥΝ σε όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς, ακόμη και στη ΝΕΤ. Ο πίνακας που δημοσιεύεται «φωτογραφίζει» την επιχείρηση φίμωσης του τρίτου κόμματος στη Βουλή, όπου και το μήνα Γενάρη διατηρείται ανέπαφο του δικομματικό τοπίο, ενώ η ΝΕΤ εμμένει στην προβολή του κυβερνητικού έργου δίνοντας σε ΝΔ - κυβέρνηση 52,95%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά για το ΚΚΕ είναι στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA και ALTER. Στο MEGA μάλιστα το ποσοστό του ΚΚΕ είναι μόλις 2,47%, ενώ το ΛΑΟΣ έχει 2,77%. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΑΝΤΕΝΝΑ όπου το ποσοστό του ΛΑΟΣ είναι 3% και του ΚΚΕ 2,89%.

Το ΕΣΡ, όπως είπε χτες ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, αποφάσισε να κάνει σήμερα σύσταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA και ALTER προκειμένου να συμμορφωθούν με την οδηγία του, σύμφωνα με την οποία η ποσόστωση της προβολής θα πρέπει να «προσεγγίζει τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Εκκρεμεί επίσης και η κλήση σε ακρόαση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ το μήνα Δεκέμβρη. Οι εκπρόσωποι του σταθμού θα κληθούν, όπως είπε ο Ι. Λασκαρίδης, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση επέβαλε σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόστιμο, 100.000 ευρώ, «εισέπραξε» η «Θεσσαλία TV». To εν λόγω κανάλι το ΕΣΡ το είχε κλείσει, αλλά η διακοπή του ανεστάλη από το ΣτΕ υπό την προϋπόθεση ότι δε θα εκπέμπει από δύο διαύλους αλλά από έναν. Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί το κανάλι εξακολουθεί να εκπέμπει από δύο διαύλους. Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον «King FM» του Νομού Κοζάνης γιατί ο σταθμός εκπέμπει και από άλλη συχνότητα με το όνομα «Κραλ». Στον τηλεοπτικό σταθμό STAR επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για την εκπομπή «Love generation» για υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος και 5.000 ευρώ στο «ΡΙΟΝ FM» Αχαΐας για παράνομη εκπομπή εκτός μπάντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ