Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Επιφανειακές αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ

Με μια συνέντευξη Τύπου, αλλά και μια συνέλευση - συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ το ζήτημα της λεγόμενης «εθελουσίας εξόδου» στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ηδη η λεγόμενη «εθελουσία έξοδος» έχει εφαρμοστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΣΚΑΪ» και «Flash».

Ετσι, με στόχο την ...ενημέρωση, χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει. Στα επόμενα βήματα ανήκει λοιπόν μια γενικόλογη αναφορά για «νομοθετική θωράκιση» των εργαζομένων και οι επαφές που θα γίνουν με τους αρμόδιους υπουργούς και κόμματα. Επί της ουσίας όμως πουθενά δε γίνεται λόγος για ουσιαστική αντίδραση με αποφάσεις για συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μην επιτραπεί η επιβολή εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους χώρους δουλιάς.

Παρ' όλες τις ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο διευθυντής της εφημερίδας Λ. Σμαΐλης με επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει η «εθελουσία έξοδος». Ηδη, όπως ανακοινώθηκε χτες στη συνέντευξη Τύπου, αίτηση για αποχώρηση έχουν υποβάλει περίπου 20 εργαζόμενοι, ενώ ανάστατοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ