Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυμα διεύρυνσης των ΣΔΙΤ στην Yγεία

Με τα ψίχουλα των χορηγιών ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να καλύψει και ζητήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ως μήνυμα για τη διεύρυνση της Συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας καθώς και την ανάδειξη της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) παρουσίασαν το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» και τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» την προσφορά 800 μαστογραφιών και 800 Παπ-Τεστ δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση της πρόληψης απ' τον καρκίνο, του γυναικείου πληθυσμού.

Η εκδήλωση, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, χρησιμοποιήθηκε και απ' το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ως βήμα αφ' ενός για να εξυμνήσει τους χορηγούς και την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφ' ετέρου να παρουσιάσει τα σχέδια του δήμου σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Απαριθμώντας τα ποσά που πήρε από διάφορους χορηγούς για ορισμένα έργα, ο Νικήτας Κακλαμάνης αιτιολόγησε τα ψίχουλα των χορηγιών με... σοσιαλιστικό άλμα: «Δεν υπάρχει πιο σοσιαλιστικό μέτρο, ένας δήμαρχος να παίρνει λεφτά από αυτούς που έχουν και να τα διαθέτει στους πολίτες της πόλης. Και σας τα λέει αυτά ένας μη σοσιαλιστής».

Οσον αφορά τις 1.600 εξετάσεις - πέρα απ' το ότι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών - αποκαλύπτουν και τον αποσπασματικό και περιορισμένο χαρακτήρα των υπηρεσιών των δημοτικών ιατρείων, που δεν έχουν ούτε ένα μαστογράφο ενώ κάνουν εν μέρει κυτταρολογικές εξετάσεις. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε την ένταξη όλων των δημοτικών ιατρείων σε ενιαίο δίκτυο που θα προχωρήσει την «ανάπτυξη υπηρεσιών πρόληψης αγωγής και προαγωγής Υγείας απ' τα δημοτικά ιατρεία», όπως προβλέπει το πρόγραμμα της παράταξής του. Τα δημοτικά ιατρεία δεν έχουν άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνάψουν συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία και να επωφεληθούν απ' την κρατική αμοιβή της επίσκεψης ή εξέτασης, είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης για να προσθέσει ότι θα προτείνει να γίνει και θέση της ΚΕΔΚΕ, η πρόταση του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εξύμνηση ΕΚΕ και από Αβραμόπουλο

Σε εξύμνηση της ΕΚΕ και του εθελοντισμού προχώρησε χτες και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινιάζοντας στο Χαλάνδρι τον Ξενώνα Φιλοξενίας Εφήβων των Παιδικών Χωριών SOS. Ο Ξενώνας λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια 2000-2006», συγχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Μ' αυτόν τον τρόπο το κράτος εκχωρεί τις υποχρεώσεις του στις μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ