Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Δίνουμε απάντηση

Απομονώνουμε τους πλασιέ αυτής της πολιτικής

Με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τα δίκαια αιτήματά τους. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει «την αποφασιστικότητα να μην κάνουμε πίσω. Ο νόμος - έκτρωμα θα καταργηθεί».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ τονίζει ότι «δίνουμε απάντηση - απομονώνουμε τους πλασιέ αυτής της πολιτικής» και υπογραμμίζει: «Γυρνάμε μαζικά την πλάτη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αφήνουμε στο περιθώριο τους διαφημιστές της ιδιωτικοποίησης! Η ΔΑΠ προφανώς θα νιώθει ικανοποιημένη από την ψήφιση του νόμου. Είναι χαρακτηριστική η φράση τους: "Το ζητήσαμε! Το πετύχαμε!". Και όλα αυτά για ένα νόμο εκτρωματικό. Αποφασιστικά συμμετέχει και συμβάλλει στην τρομοκράτηση και τη συκοφαντία των αγώνων μας, καταφεύγοντας σε επανειλημμένους εκβιασμούς, τρομοκρατία και τραμπούκικες επιθέσεις και υιοθετώντας τη συκοφαντική κυβερνητική προπαγάνδα περί μειοψηφιών, την ίδια ώρα που, παρά την τρομερή και προβεβλημένη από τα ΜΜΕ προσπάθειά της, σε όλους τους συλλόγους της Ελλάδας έχει απομονωθεί».

«Καμία εμπιστοσύνη στην ΠΑΣΠ» τονίζει η ΠΚΣ και σημειώνει ότι «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με το νόμο - πλαίσιο που ψήφισε προωθεί την επιχειρηματική λειτουργία στις σχολές, με τραγικές συνέπειες την όξυνση των ταξικών φραγμών και τη μορφωτική υποβάθμιση, η ΠΑΣΠ, μέσα στις σχολές, διαλαλεί την περίφημη "οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια" των πανεπιστημίων - που ισοδυναμεί με ελευθερία των ιδρυμάτων να ξεπουλάνε τη γνώση, την έρευνα, συνολικά την κοινωνική τους αποστολή στον καλύτερο ανάλογα με την περίσταση χορηγό - και την "αξιολόγηση". Οι γενικές και ασήμαντες διακηρύξεις της για το "δημόσιο πανεπιστήμιο" και το θολό έως αστείο "αντιδεξιό" προφίλ της δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος της να αθωώσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και εντάσσεται ξεκάθαρα στην αποπροσανατολιστική του τακτική. Ετσι εξηγείται και η υπονομευτική στάση της ενάντια στις κινητοποιήσεις σε μια σειρά σχολές (βλ. Γεωπονική, Οικονομικό, Πολιτικό...), μέχρι που έφτασε στο σημείο να καταθέσει κοινό πλαίσιο με τη ΔΑΠ στην ΠΑΝΤΕΙΟ, ενώη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της έχουν λάμψει διά της απουσίας τους από τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις όλους αυτούς τους μήνες».

«Την ίδια στιγμή, αποδεικνύεται περίτρανα η επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική στάση των ΕΑΑΚ», επισημαίνει στην ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι τα ΕΑΑΚ: «Δε θέλουν και δεν μπορούν να περιφρουρήσουν αυτόν τον αγώνα ενάντια στις σκληρές και σχεδιασμένες επιθέσεις που δέχεται! Απέναντι στη δεδομένη προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει άγρια τον αγώνα και τις μορφές πάλης μας, τα ΕΑΑΚ επέλεξαν να εκθέσουν και να μετατρέψουν - με μια σειρά από τυχοδιωκτικές ενέργειες - ορισμένα φοιτητικά μπλοκ σε "σάκο του μποξ" για τα σχέδια καταστολής. Επέλεξαν για άλλη μια φορά να μην απομονώσουν πρακτικές και λογικές που δίνουν άλλοθι στον αυταρχισμό, δυσφημούν τον αγώνα. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση των μηνυμάτων του αγώνα, προβάλλοντας αιτήματα του τύπου "να παραιτηθεί η Μαριέττα και ο Πολύδωρας" υποβαθμίζοντας την πραγματική σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ