Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ζητάει απροκάλυπτα περιορισμό των διαδηλώσεων

Ο δρόμος για τη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών άνοιξε και στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, με την ουσιαστική συμφωνία του Κώστα Σκανδαλίδη, επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, κατά την, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση για το θέμα των διαδηλώσεων και των πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος, αξιοποιώντας την πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη για να υπάρξουν «ευρύτεροι κανόνες» στη λειτουργία της πόλης, είπε ότι θα καλέσει όλους τους φορείς και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να συζητηθούν όλα τα θέματα, με κυριότερο το θέμα των πορειών. Αλλωστε, με χτεσινή του δήλωση, ο δήμαρχος έδωσε το στίγμα της πολιτικής του: «Οφείλουμε - είπε - να διερευνήσουμε τους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, χωρίς, ωστόσο, να διαταράσσονται οι κανονικοί ρυθμοί (!) και η ανάπτυξη (!) της πόλης»!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας πως το σύνολο της αστικής τάξης και των φορέων της θα τα αξιοποιήσουν για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. «Διαμορφώνονται συνθήκες επικίνδυνες», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», αναφερόμενος συνολικά στα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο. «Τα θέματα που τίθενται τους τελευταίους μήνες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη λήψη μέτρων περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών», συμπλήρωσε.

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, εξάλλου, ο Σπ. Χαλβατζής ανέδειξε ένα ακόμη θέμα, αποκαλυπτικό της πολιτικής της διοίκησης. Πρόκειται για τη μετατροπή του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΟΤΟΑ) του δήμου σε... Ανώνυμη Εταιρεία, κάτι που είχε εξαγγείλει ο Νικ. Κακλαμάνης μετά τη συνάντησή του με την Φ. Πάλλη - Πετραλιά, υπουργό Τουρισμού. «Αυτή η πολιτική πρακτική ίδρυσης ΑΕ σε υπηρεσίες του δήμου είναι ένα ακόμη βήμα για την ιδιωτικοποίηση τομέων της Αυτοδιοίκησης», είπε. Σημείωσε επίσης ότι η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να ασχοληθεί με το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας που επικρατεί στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ