Σάββατο 12 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Ενταση του αντικομμουνισμού

To κράτος «δικαίου» ξαναχτύπησε! Το πολιτικό σύστημα της ολιγαρχίας, διά του... επιφανούς εκπροσώπου της Ευάγγελου Γιαννόπουλου, δεν αρκείται στο να σύρει το ΚΚΕ στα δικαστήρια. Θέλει να βάλει το ΚΚΕ στη φυλακή!!! Το χτεσινό κλητήριο θέσπισμα κατά του «Ριζοσπάστη» και η ανάθεση στα - ποινικά πια - δικαστήρια να δικάσουν ένα μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ (το διευθυντή του «Ρ») και ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (τον εκδότη της εφημερίδας), δεν αποτελεί, απλά, ένα ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Συνιστά την απαρχή της κορύφωσης του αντικομμουνισμού, ο οποίος ήταν και θα είναι πάντα το βασικό σκαλοπάτι πάνω στο οποίο πατούν οι σχεδιαστές της εντεινόμενης αντιδραστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που, πλέον, παίρνει γενικευμένα χαρακτηριστικά!

Ηποινική δίωξη στην οποία προέβη χτες ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι στην ουσία της πολιτική δίωξη. Η κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον του ΚΚΕ είναι προφανής. Η κυβέρνηση δεν ακολουθεί αναίτια αυτή την τακτική. Πρόκειται για κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής κυβερνητικής ρότας, πίσω από την οποία προωθείται μια συνολική αυταρχικοποίηση του δημόσιου βίου. Οι κοινωνικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής, τίθενται στην προκρούστεια κλίνη μιας αντιλαϊκής εξουσίας, που θέλει να τρομοκρατήσει το λαό. Εκεί αποσκοπεί το χτύπημα εναντίον του ΚΚΕ.

Είναι πρόδηλο: Το Οργανωτικό του ΠΑΣΟΚ έχει τους λόγους του, όταν ξεκινά τους σχεδιασμούς του για το πώς θα παρατάξει τον κομματικό του μηχανισμό το επόμενο διάστημα και η αφετηρία αυτών των σχεδιασμών είναι το «να εξουδετερώσουμε το ΚΚΕ»! Λόγοι που λίγο διαφέρουν από την πρακτική Γιαννόπουλου. Είναι δεδομένο: Για τους δήμιους των λαϊκών συμφερόντων αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα κύρια πλευρά της όλης δράσης τους, η καρατόμηση και των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτά πάνε χέρι - χέρι. Είναι, δε, εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση: Αν θέλεις να περάσεις από οδοστρωτήρα ένα ολόκληρο λαό, τότε πρέπει να χτυπήσεις την καρδιά και το μυαλό της αντίστασής του. Πρέπει να χτυπήσεις το ΚΚΕ. Με όλα τα μέσα!

Ηδίωξη κατά του «Ρ» δεν είναι απλά μια ακόμα δίωξη. Είναι η απαρχή της κορύφωσης του αντικομμουνιστικού παροξυσμού της κυβέρνησης και των προϊσταμένων της. Οι εμπνευστές αυτής της φασίζουσας συμπεριφοράς, πέρασαν από πολλά στάδια. Ξεκίνησαν με τη διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ. Πέρασαν στη μέθοδο της αποσιώπησης και της φίμωσης με το μανδύα «πλουραλισμού». Ομως τίποτα από όλα αυτά δεν τους φτάνει. Δεν τους αρκεί. Τώρα θέλουν και τον εγκλεισμό του ΚΚΕ!!!

Ηαθλιότητά τους δε θα περάσει. Ο,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν μηχανευτούν, ό,τι κι αν σχεδιάσουν θα μείνει επί χάρτου. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, να προσθέτουν και τα δικά τους ονόματα στην ιστορία με τις κατάμαυρες σελίδες, τις γεμάτες σελίδες με τα ονόματα όλων εκείνων που επιχείρησαν επί 80 τόσα χρόνια να πλήξουν το ΚΚΕ και το μόνο που κατάφεραν ήταν, να... χάσουν τα χρόνια τους. Με το ΚΚΕ και το «Ρ» δεν πρόκειται να «ξεμπλέξουν»! Οχι μόνο οι κομμουνιστές, όλος ο λαός, ανεξάρτητα από πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση, θα αντιδράσει μαζικά και θα τους παρασύρει. Αυτή δεν είναι απειλή. Είναι υπόσχεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ