Κυριακή 18 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Οσες δεν είδατε ακόμα

«Η Ψυχή στο Στόμα»
«Η Ψυχή στο Στόμα»
«Η Ψυχή στο Στόμα», του Γιάννη Οικονομίδησυνεχίζει τη μοναδική και μοναχική πορεία της (παίζεται μόνον στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος). Ενας βιομηχανικός εργάτης, χωρίς καμία ταξική συνείδηση, ζώντας μέσα στην άγνοια και το φόβο, υποταγμένος από το σύστημα και τους γύρω του, ολημερίς και ολονυχτίς βιώνει την απελπισία του. Το ίδιο απελπισμένος, βέβαια, είναι και ο στενός περίγυρός του! Γυναίκα, αδέλφια, συνάδελφοι, φίλοι... Από το πρώτο πλάνο μέχρι το τελευταίο οι ήρωές της βρίζουν. Βρίζει ο ένας τον άλλον, χτυπάει ο ένας τον άλλον, ματώνει ο ένας τον άλλον. Παίζουν: Ερρίκος Λίτσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Βουλγαράκης, κ.ά.

Ο «Eduart», της Αγγελικής Αντωνίου.Η ταινία απέσπασε σχεδόν όλα τα βραβεία του περσινού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης! Πραγματεύεται ένα κομμάτι της ζωής ενός παραβατικού νεαρού Αλβανού μετανάστη στη χώρα μας, ο οποίος, μετά από τη θητεία στην παράβαση και το έγκλημα, μεταμελείται και παραδίδεται μόνος του για να πληρώσει για μια δολοφονία που διέπραξε! Αληθινή ιστορία (το άτομο αυτό βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές) η οποία, όμως, δόθηκε με «ψεύτικο» τρόπο. Παίζουν: Εσχρέφ Ντουρμισί, Αντρέ Χενικέ, Ερμέλα Τέλι, Ντρισίμ Χέεπα, Αντριάν Αζιρί, Μάνος Βακούσης, κ.ά.

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα», του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Πολύ καλός κινηματογράφος σε όλα τα επίπεδα! Θέμα της ταινίας ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος. Ενας πόλεμος που πάνω του έγιναν διάφορες «πρόβες» και από την έκβασή του εξαρτιόνταν πολλά. «Ο Λαβύρινθος του Πάνα», δε στέκεται στα εξωτερικά γνωρίσματα αυτής της μεγάλης ιστορικής στιγμής. Προσπαθεί να ερευνήσει και το βάθος της ιστορίας. Να δει τις αιτίες και τις αναγκαιότητες αυτής της σύγκρουσης. Την ταινία την απασχολεί, επίσης, και ο ανθρώπινος παράγοντας. Η ψυχολογία των ανθρώπων, που έλαβαν μέρος και από το ένα και από το άλλο στρατόπεδο. Οι πολιτικές τους σκέψεις και οι πολιτικές τους «ανακοινώσεις»...Παίζουν: Σέρζι Λοπέζ, Αριάντνα Τζιλ, Ιβάνα Μπακουέρο, Νταγκ Τζόουνς, κ.ά.

Επίσης, υπάρχουν πάντα στις αίθουσες «Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι», του Κεν Λόουτς, με τους Κίλιαν Μέρφι, Λίαμ Κάνιγχαμ, Παντράικ Ντελάνεϊμ, «Οι Σημαίες Των Προγόνων μας», του Κλιντ Ιστγουντ, με τους Ράιαν Φίλιπε, Αντμα Μπιτς, Τζέσε Μπράντφορντ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζέιμι Μπελ, κ.ά. καθώς και τα «Γράμματα από το Ιβο Τζίμα», με τους Κεν Γουατανάμπε, Καζουνάρι Νικομίγια, Τσουγιόσι Ιχάρα. Και ακόμα «Ο Καθοδηγητής» του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, με τους Ματ Ντέιμον, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλεκ Μπόλντουιν, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ