Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο έλεος των χορηγών

Την περασμένη βδομάδα, μια είδηση στις αθλητικές σελίδες πρωινής εφημερίδας, είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια την πολυεθνική εταιρεία «Cosmote». Η είδηση, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, κι όμως, αν κάποιος τη διάβαζε με προσοχή θα διαπίστωνε τη σοβαρότητά της, μια και αναφερόταν στην πρωτοφανή προσπάθεια της εταιρείας - με αντικειμενικό σκοπό τη διαφήμιση και μέσω αυτής το κέρδος - να εκμεταλλεύεται την αθωότητα και τη λαχτάρα για άθληση παιδιών ηλικίας από 9 έως 15 χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα: Η «Cosmote» μέσα απ' ένα πρόγραμμα το οποίο ονόμασε «Ελα στον αθλητισμό», επικεφαλής του οποίου είναι, απ' ό,τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο γνωστός αθλητής Πύρρος Δήμας σε συνεργασία με το τμήμα Εργοφυσιολογίας - Εργομετρίας του «ΤΕΦΑΑ» Αθήνας γυρίζει στους Δήμους, κάνοντας διάφορες μετρήσεις στα παιδιά, για την ανακάλυψη πρωταθλητών!

Και βέβαια εύλογα διερωτάται κανείς: Μια πολυεθνική εταιρεία, της οποίας το αντικείμενο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα σπορ, έχει το δικαίωμα να εκδίδει προγράμματα που αφορούν παιδιά ηλικίας 9 - 10 - 11 - 12 κ.λπ. χρόνων; Εχει το δικαίωμα να λαφυραγωγεί συνειδήσεις; Αλλά και το «ΤΕΦΑΑ» πώς μπήκε σ' αυτή τη διαδικασία; Η συμμετοχή του στο πρόγραμμα έχει την έγκριση του ΔΣ των καθηγητών; Ποιος έχει την ευθύνη, όταν κυρίως πρόκειται για μικρά παιδιά; Είναι δυνατόν η πολιτεία να αφήνει παιδιά σ' αυτήν την τρυφερή ηλικία να γίνονται βορά στα οικονομικά συμφέροντα των διαφόρων πολυεθνικών; Τι λέει για όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας; Τι λέει ο κ. Ορφανός σαν υπεύθυνος του σωματειακού, αγωνιστικού αθλητισμού; Αλλά και ο κ. Δουβής σήμερα ΓΓΑ μέχρι χτες καθηγητής των ΤΕΦΑΑ; Και βέβαια το ΔΣ των καθηγητών του «ΤΕΦΑΑ», τι γνωρίζει γι' αυτό το πρόγραμμα;

Ποιος θα απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα;

Κάποιος πρέπει να ευθύνεται γι' αυτό το μπάχαλο.


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Βαλκανιονίκης, πρώην Τεχν. Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ