Σάββατο 12 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Η δίωξη θα συναντήσει την αντίσταση του λαού

Δήλωση του Μ. Κοψίδη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Κοψίδης δήλωσε χτες, αναφορικά με την παραπομπή στα ποινικά δικαστήρια του διευθυντή και του εκδότη του «Ρ», ότι: «Η άσκηση δίωξης κατά του "Ριζοσπάστη" και συγκεκριμένα κατά του διευθυντή του Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και του Στ. Λουκά, μέλους της ΚΕ του Κόμματος, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται στα πλαίσια της κλιμάκωσης της ποικιλόμορφης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του ΚΚΕ και κατά κάθε φωνής που αντιστρατεύεται την αντιλαϊκή της πολιτική.

Πρόκειται για πολιτική δίωξη, που στοχεύει στη φίμωση την εφημερίδας, αλλά και στην τρομοκράτηση των λαϊκών δυνάμεων που αντιπαλεύουν την αντιδραστική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει και την υποκρισία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Από τη μια, κυβερνητικά στελέχη οργανώνουν μέχρι και ημερίδες όπου καυτηριάζουν δήθεν τη βιομηχανία μηνύσεων κατά εφημερίδων και, από την άλλη, στρώνουν το έδαφος για διώξεις κατά του "Ριζοσπάστη".

Ομως, είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τις δικαστικές διώξεις θα κάμψει τις αντιστάσεις, θα τρομοκρατήσει τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην πολιτική της. Οι προσπάθειές της θα πέσουν στο κενό, όπως στο κενό έπεσαν ανάλογες προσπάθειες και στο παρελθόν. Ο "Ριζοσπάστης" δε φιμώνεται. Η δίωξη αυτή θα συναντήσει την αντίσταση του λαού. Ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής θα βάλουν φραγμό σ' αυτή την πολιτική δίωξη, θα σταθούν αλληλέγγυες στο "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ