Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΑΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Πληροί τις προϋποθέσεις ακτινοπροστασίας

Στο απυρόβλητο οι τεράστιες ελλείψεις εξοπλισμού του εργαστηρίου

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου που πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΑ) στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΑΕ, «διαπιστώθηκε η συμμόρφωση του Εργαστηρίου με τις συστάσεις της ΕΕΑΕ» και από «τα αποτελέσματα του ελέγχου προκύπτει ότι το εργαστήριο πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης από πλευράς ακτινοπροστασίας».

Ετσι μένει εκτεθειμένος ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, για τον τρόπο που δημοσιοποίησε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα χωρίς το συντονισμένο έλεγχο και τη συνεργασία με την ΕΑΕΕ. Συνδρομή στο νομάρχη Πειραιά για την ορθότητα παραπομπής του θέματος στον Εισαγγελέα προσέφερε ο υπεύθυνος Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, κατηγορώντας ταυτόχρονα το υπουργείο Υγείας για παραλείψεις συνολικά στο θέμα των νοσοκομειακών αποβλήτων. Για απάντηση το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της διοίκησης του «Μεταξά»...

Η όλη ατέρμονη συζήτηση και οι καταγγελίες - ένθεν κακείθεν - άφησαν στο απυρόβλητο τις τεράστιες ελλείψεις και εξοπλισμού απ' τα οποία υποφέρει το εργαστήριο. Επίσης, όπως σημειώνει ο Θαν. Σιμούλης, ειδικευόμενος γιατρός του «Μεταξά», δεν υπάρχει πολιτική μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επιπλέον, κανείς δεν ξέρει πού πάνε τα νοσοκομειακά απόβλητα, δηλαδή τοξικά, ραδιενεργά, βιολογικοί ιστοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ