Σάββατο 12 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΕΥΠΣ
Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό πυροσβεστών

Να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον νοσηρά φαινόμενα, όπως ο ξυλοδαρμός πυροσβεστικών υπαλλήλων από κατοίκους σε περιοχή του Νομού Λάρισας, ζητά, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ). Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, το οποίο η ΠΟΕΥΠΣ αποδίδει σε ιδιοτέλεια μεμονωμένων ανθρώπων, που επιδιώκουν να σώσουν αποκλειστικά την ατομική τους περιουσία, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη σωστή και πλήρη προστασία της περιοχής.

Τέτοιες ενέργειες - σημειώνει η ΠΟΕΥΠΣ στην ανακοίνωσή της - «ενέργειες που μειώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό κύρος των πυροσβεστικών υπαλλήλων από μεμονωμένους και κακοήθεις πολίτες πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του καθενός και να μην επαναληφθούν». Ακολούθως, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι πυροσβέστες - ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της αντοχής τους - επιχειρούν να διασώσουν τον εθνικό πλούτο της χώρας από τις δασικές πυρκαγιές, και χαρακτηρίζει «αδιανόητο να ξυλοκοπούνται χωρίς λόγο και αιτία».

Είναι ανεπίτρεπτο - καταγγέλλει η ΠΟΕΥΠΣ στην ανακοίνωσή της - κάτοικοι οποιασδήποτε περιοχής, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και πυροσβεστική παιδεία, αντί να συμπαρίστανται στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών, να προσπαθούν να επιβάλουν στους καθ' ύλην αρμόδιους την επιχειρησιακή δράση που θα ακολουθήσουν για τη γρήγορη και αποτελεσματική κατάσβεση μιας πυρκαγιάς, θεωρώντας τους πυροσβέστες ως υπαλλήλους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ