Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινος» ο Γιαννιώτης

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε για την ελληνική αποστολή η αυλαία του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Μελβούρνη. Ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε την έκπληξη και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 5 χλμ στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλιστα, εκτός της σημαντικής επιτυχίας (αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία του θεσμού) η διάκριση δίνει και προοπτικές για τον Ελληνα κολυμβητή, αφού η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας στα 10 χλμ θα είναι ολυμπιακό άθλημα. Ο Γιαννιώτης, που ας σημειωθεί οδηγούσε την κούρσα μέχρι 200μ πριν τον τερματισμό, κάλυψε την απόσταση σε 56.56 και 6 δέκατα, ενώ νικητής ήταν ο Γερμανός Τόμας Λουρτς (56.49.6) και δεύτερος ο Ρώσος Εβγκένι Ντράτσεφ (56.50.7).

  • Στη συγχρονισμένη κολύμβηση και συγκεκριμένα στο σόλο η Δέσποινα Σολωμού κατέλαβε την 8η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα με 91.334 βαθμούς. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Ναταλία Ιστσένκο 99.000 βαθμούς. Στο ομαδικό και στον αντίστοιχο τελικό του τεχνικού προγράμματος προκρίθηκε και η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις: Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Εύη Κοκκαλιάρη, Εύη Μακρυγιάννη, Μάγδα Μαυρογιαννάκη, Νεκταρία Ραμνιώτη, Δέσποινα Σολωμού, Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου και Ελένη Τζιράκη. Στα προκριματικά ήταν 9η και βαθμολογήθηκε με 89.833.
  • Στη συγχρονισμένη κατάδυση δεν τα κατάφεραν οι Θωμάς Μπίμης και Αλέξανδρος Μάνος στα 3μ. αφού κατέλαβαν τη 13η θέση στον προκριματικό με 363,15 βαθμούς.
  • Νικηφόρα άνοιξε τους αγώνες της η Εθνική γυναικών πόλο, επικρατώντας άνετα του Καζακστάν με 11-5, ενώ σήμερα το πρωί (8, ΕΤ-1) στη μάχη αναμενόταν να μπουν και οι άνδρες, με αντίπαλο τη Ρωσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ