Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΑΜΟΣ
Νέα τραγωδία με πρόσφυγες

Εφτά νεκροί, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί και τουλάχιστον 3 - 4 αγνοούμενοι, είναι ο απολογισμός της νέας τραγωδίας με πρόσφυγες που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στο ακρωτήριο Γάτος της Σάμου, όταν βούλιαξε πλαστική βάρκα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 10 άντρες και μία γυναίκα.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό από τους διασωθέντες που κατάφεραν κολυμπώντας να φτάσουν στην περιοχή Ποσειδωνίου Σάμου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού που στάλθηκαν στην περιοχή ανέσυραν τα πτώματα των 7 προσφύγων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση αγνοουμένων.

Οι πρόσφυγες είναι Σομαλοί, Ιρακινοί και Αφγανοί και έρχονται να προστεθούν στην ατέλειωτη λίστα των διωγμένων από τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον τους ο ιμπεριαλισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΕΝ, μόνο στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου από την αρχή του χρόνου έχουν βουλιάξει 4 δουλεμπορικά και έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων είναι άγνωστος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ