Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τραμπουκισμοί - μαξιλάρι για την κυβερνητική καταστολή

Τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Κύπριων φοιτητών και το στημένο σκηνικό επεισοδίων που ακολούθησε μεταξύ Χρυσαυγιτών και κουκουλοφόρων τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νομική του ΑΠΘ και συνεχίστηκε στο Πολυτεχνείο, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «αυτές οι ομάδες "υπηρετούν" τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος».

Συγκεκριμένα, Σάββατο βράδυ προς ξημερώματα Κυριακής, την ώρα που μέσα στο αμφιθέατρο της Νομικής του ΑΠΘ διεξαγόταν η καταμέτρηση των ψήφων μετά τη λήξη των εκλογών των Κύπριων φοιτητών, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και λοστούς. Στο αμφιθέατρο εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκατοντάδες φοιτητές. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκαν 10 φοιτητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Παπαγεωργίου». Ενδεικτικό του πώς προετοιμάστηκε το κλίμα για τη «σύγκρουση» είναι το γεγονός ότι από το πρωί του Σαββάτου, διατεταγμένα, φασιστοειδή προκαλούσαν και τρομοκρατούσαν τους φοιτητές.

Το νέο σκηνικό επεισοδίων έρχεται να προστεθεί «στο παζλ των συλλήψεων και της άγριας καταστολής των ΜΑΤ, της επίθεσης στην ΑΣΟΕΕ σε μέλη της ΠΚΣ και της ΚΝΕ από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, των σπασμένων βιτρινών, του αντικομμουνισμού, που μαρτυρά το ξεδίπλωμα κυβερνητικού σχεδίου», σημειώνουν οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Τονίζουν, επίσης, πως το φοιτητικό κίνημα έχει την πείρα και έχει αποδείξει ότι μπορεί να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους αγώνες του. Καλούν τις οργανωμένες δυνάμεις, τις φοιτητικές παρατάξεις, να σταθούν ανοιχτά και χωρίς μισόλογα απέναντι σε τέτοιου είδους γεγονότα. Και ξεκαθαρίζουν: «Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, για πραγματικά ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό, δεν τρομοκρατείται, δε συκοφαντείται, δεν υπονομεύεται».

Στην Πάτρα

Με νέα επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ με κλομπς σε βάρος φοιτητών στην Πάτρα απάντησε η κυβέρνηση, προχτές, Κυριακή, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για το νόμο - πλαίσιο στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ. Εχουν στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Είναι συνέχεια των διώξεων και της καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε διάφορους εργασιακούς χώρους, όπως ναυτεργάτες, "Βάκενχουτ" στην πόλη μας κλπ. Είναι η μόνιμη επιλογή όλων των κυβερνήσεων κάθε φορά που το λαϊκό κίνημα αμφισβητεί την πολιτική τους και οργανώνει την πάλη του, να βρίσκει απέναντί του τους μηχανισμούς διώξεων και καταστολής. Ολοι θυμόμαστε τα αγροτοδικεία και τα μαθητοδικεία που στήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ