Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στράτος Τσαμπής
Στράτος Τσαμπής
Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΣΑΜΠΗ στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Μάρτη, και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, τα ανίψια του Μιχάλης και Ζένια Στεργίου, ο μπατζανάκης του Γεράσιμος Καλογεράς και η κουνιάδα του Κική Σουρμελίδου - Καλογερά προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

  • Επίσης στη μνήμη του Στράτου Τσαμπή και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

φωτο

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Φλεβάρη 2007, οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ και εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του.

Ο Αλέξης Πουταχίδης, ο οποίος γεννήθηκε το 1927 στην Οινόη Κοζάνης, ήταν πάντα πρόθυμος να εκπληρώνει όποιο καθήκον έβαζε το ΚΚΕ και ιδιαίτερα τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη». Η τιμιότητα και η αφοσίωσή του στο Κόμμα παραδειγματίζει τους νέους αγωνιστές.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Μάρτη, γεννήθηκε το 1927 στην Πρέβεζα. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του 3/42 Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο, ιδανικά στα οποία έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ και η συντακτική επιτροπή του Ενημερωτικού Δελτίου, συνδρομητής του οποίου υπήρξε, το ΔΣ του Παραρτήματος Ραφήνας της ΠΕΑΕΑ και οι συναγωνιστές και σύντροφοί του Γρηγόρης Φώτου, Γιώργος Κόκκαλης, Γιώργος Σύρος και Μαρία Καστάνη εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στη σύζυγό του Φιλιώ και προσφέρουν στη μνήμη του 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 20 ευρώ στο Παράρτημα Ραφήνας της ΠΕΑΕΑ και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Αλέξανδρος Πουταχίδης
Αλέξανδρος Πουταχίδης
* * *

Φωτ.2

Τα περήφανα βουνά της Πελοποννήσου ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας, το Μαίναλο, ο Χελμός κρατούν στην αγκαλιά τους τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για το δίκαιο, την ειρήνη και την πρόοδο του τόπου.

Το 1949 ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ από το Μαλανδίνι Αργολίδας και ο γιος του ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ, μαχητές του ΔΣ Πελοποννήσου ήταν ανάμεσά τους.

Ο Μιχάλης Τσαπραλής, γιος του Βασίλη και αδελφός του Σωτήρη, Μακρονησιώτης στα χρόνια της φωτιάς και της θύελλας, ο οποίος κλείνει το βιολογικό κύκλο της γενιάς του, προσφέρει στη μνήμη τους 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης και σεβαστής θείας μου ΜΠΙΛΙΩΣ (Λίτσας) Χρήστου ΚΑΡΑΤΖΑ, το γένος Κωστάκη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος και αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Γεωργίου


Λευτέρης Κατσαρός
Λευτέρης Κατσαρός

Βασίλης Τσαπραλής
Βασίλης Τσαπραλής

Σωτήρης Τσαπραλής
Σωτήρης Τσαπραλής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ