Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SHELL
Στον εισαγγελέα για παραπλανητική διαφήμιση

Στον εισαγγελέα παραπέμπονται από την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου η «Shell» και οι τρεις θυγατρικές της για παραπλανητική διαφήμιση. Συγκεκριμένα, σε έντεκα πρατήρια που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ότι δίπλα στην ένδειξη του προϊόντος «V-Power» δεν αναγραφόταν ο αριθμός των οκτανίων (95), όπως προβλέπει η σχετική αγορανομική διάταξη, με συνέπεια να δημιουργείται στους καταναλωτές η εσφαλμένη εντύπωση ότι η συγκεκριμένη βενζίνη - παρόλο που έχει ίδιο αριθμό οκτανίων με εκείνο της απλής αμόλυβδης - έχει περισσότερα οκτάνια και γι' αυτό πωλείται σε υψηλότερη τιμή.

Η απόφαση της Γραμματείας που, για ευνόητους λόγους εντυπωσιασμού, έσπευσε να ανακοινώσει η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση να πείσει τους καταναλωτές. Οτι, δηλαδή, η όποια αποσπασματική παραπομπή για παρόμοιους λόγους δεν μπορεί να αποτελεί ένδειξη αντιμετώπισης των κερδοσκόπων. Κι αυτό, γιατί η κερδοσκοπία που ασκούν οι πολυεθνικές στις τιμές των καυσίμων παραμένει - ελέω απελευθέρωσης - στο απυρόβλητο της κυβερνητικής πολιτικής.

Η «Shell», πάντως, με ανακοίνωσή της αφού εκφράζει την «έκπληξή» της για την παραπομπή, δηλώνει ότι θα τοποθετήσει άμεσα συμπληρωματικές πινακίδες σήμανσης στα πρατήριά της. Και ...«ούτε γάτα ούτε ζημιά» για την πολυεθνική. Η ένδειξη ένδειξη, και η τιμή τιμή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ