Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ηξεις αφήξεις για τον «Planet»

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο MEGA για παραβίαση της πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet».

Παρά το γεγονός ότι είχε λάβει απόφαση για την ανάκληση της άδειας του ραδιοσταθμού στις 13/2/2007, δεν την υλοποίησε στις προβλεπόμενες προθεσμίες και χτες έδωσε ...καινούρια παράταση στην εκτέλεσή της.

Οι ιδιοκτήτες του σταθμού Αθανάσιος Παύλοβιτς και Γιώργος Πολυχρονίου είχαν καταθέσει αίτηση θεραπείας και χτες είχαν κληθεί σε ακρόαση για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του ΕΣΡ. Με αυτό τον τρόπο το ΕΣΡ «άνοιξε» εκ νέου το «φάκελο» του «Planet», δίνοντας περιθώρια για ενδεχόμενη αναστολή της απόφασης. Το ΕΣΡ είχε προχωρήσει στην απόφαση για κλείσιμο του σταθμού για ζήτημα που αφορούσε το πόθεν έσχες του Γιώργου Πολυχρονίου. Οι ιδιοκτήτες του «Planet», όπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, έφεραν νέα δικαιολογητικά τα οποία θα ελεγχθούν από τον οικονομολόγο Π. Μαλέσιο και την δικηγόρο Π. Λαμπροπούλου. Οι ιδιοκτήτες του «Planet» θα πρέπει να στείλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η απόφαση που είχε λάβει η Ολομέλεια του ΕΣΡ για ανάκληση της άδειας του «Planet» είχε καθαρογραφεί και είχε αποσταλεί στην ιδιοκτησία του σταθμού την περασμένη Παρασκευή. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σταλεί και σε άλλους αρμόδιους φορείς γιατί δύο ημέρες αργότερα οι ιδιοκτήτες του σταθμού κατέθεσαν την αίτηση θεραπείας.

Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, επιτρέπει στο επιχειρηματικό σχήμα των Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου να συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία του «Planet», διατηρώντας σε καθεστώς ομηρίας τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που τους οφείλονται μισθοί από το Σεπτέμβρη του 2004 χωρίς να έχουν απολυθεί. Παράλληλα, ο σταθμός μεταδίδει μουσικό πρόγραμμα με ελάχιστο προσωπικό, αποκλίνοντας προκλητικά από τους όρους της αδειοδότησής του, γεγονός που το ΕΣΡ αποφεύγει να εξετάσει.

Στη χτεσινή του Ολομέλεια το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς συνολικού ύψους 160.000 ευρώ.

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται πλέον η παραβίαση της πολυφωνίας σε βάρος κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Χτες επιβλήθηκε πρόστιμο στο MEGA 30.000 ευρώ για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας το Δεκέμβρη του 2006 σε βάρος του ΚΚΕ (2,7%). Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, που πρότεινε να μην επιβληθεί πρόστιμο και ο Κ. Τσουράκης που πρότεινε 20.000 ευρώ. Οι παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ, ιδιαίτερα από ορισμένους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, παρότι και άλλες φορές έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε σταλεί από το ΕΣΡ σύσταση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANTENNA και ALTER.

Πρόστιμο 80.000 ευρώ για κρυφή κάμερα επιβλήθηκε στο ALTER για την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Στον ίδιο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση του βιβλίου της Βέφας στην εκπομπή της «Στην κουζίνα με τη Βέφα». Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 30.000 ευρώ στο «TV Θεσσαλονίκη» γιατί δεν απέστειλε στο ΕΣΡ την κανονική ροή προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ