Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μακελειό στο Ταλ Αφάρ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Στο αίμα πνίγηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Ταλ Αφάρ, στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες, σιίτες παραστρατιωτικοί και αστυνομικοί επέδραμαν στις σουνιτικές συνοικίες της πόλης, με επίκεντρο την αλ Ουαχάντα, ως «απάντηση» στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, στο κέντρο του Ταλ Αφάρ, σε σιιτικές, δηλαδή, περιοχές. Η πόλη κατοικείται από Τουρκομάνους, εκ των οποίων το 60% είναι σιίτες και το 40% σουνίτες. Υπενθυμίζεται ότι ήταν κέντρο αντίστασης και σχεδόν ισοπεδώθηκε από πολυήμερες κατοχικές επιχειρήσεις το Σεπτέμβρη του 2005.

Αν και δεν προέκυψε από πουθενά ότι οι επιθέσεις της Δευτέρας ήταν έργο σουνιτών, κατά τη διάρκεια της νύχτας σιίτες σάρωσαν τις σουνιτικές συνοικίες πυροβολώντας ακόμη και μέσα στα σπίτια. Νοσοκομειακές πηγές υποστηρίζουν ότι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης 45 - 60 σοροί, κυρίως ανδρών εκτελεσμένων εν ψυχρώ. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του ιρακινού στρατού. Επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, συνολικά στην πόλη, υποχρέωσαν τους άνδρες της τοπικής αστυνομίας να περιοριστούν στα κτίριά τους αναμένοντας την αντικατάστασή τους από αστυνομικούς που φθάνουν από τη Μοσούλη, ενώ έγιναν και τουλάχιστον 18 συλλήψεις αστυνομικών από τον ιρακινό στρατό!

Την ίδια ώρα, καμικάζι με δύο παγιδευμένα βυτία που μετέφεραν χλωρίνη εξερράγησαν μπροστά στο κυβερνείο της Φαλούτζα. Τουλάχιστον 15 Ιρακινοί και Αμερικανοί στρατιώτες νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα λόγω της χλωρίνης. Κατά την ιρακινή αστυνομία σκοτώθηκαν και 8 Ιρακινοί αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ