Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
Κηδεύτηκε ο Ευθύμης Μαριακάκης

Την Τετάρτη 28.3.2007 το απόγευμα έγινε στο Γ΄ Νεκροταφείο Νίκαιας η κηδεία του βετεράνου 97χρονου αγωνιστή του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος ΕΥΘΥΜΗ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ.

Τον ύστατο χαιρετισμό του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Χανίων Λευτέρης Ηλιάκης, που αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και στην αγωνιστική ζωή και δράση του Ευθύμη, ενός από ολόκληρη οικογένεια που θυσιάστηκε στον αγώνα. Ιδιαίτερα σημείωσε την κράτησή του από τη δικτατορία Μεταξά στη Φολέγανδρο και σε συνέχεια στη συμμετοχή του στο Ηράκλειο με τους 9 που απέδρασαν στη μάχη με τους χιτλερικούς κατακτητές. Τόνισε ότι ήταν ένας απ' εκείνους που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του Κόμματος και της Εθνικής Αντίστασης.

Παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς, συμπατριώτες, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι. Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων ο Αλέκος Μαρινάκης. Από την ΠΟΑΟ ο Γιώργης Μωραΐτης. Εκφράσανε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στη συντρόφισσα του Ευθύμη, Μαρίκα, και στα παιδιά τους, Φιλία και Γιάννη. Κατατέθηκαν πολλά στεφάνια στον οικογενειακό τάφο του. Ανάμεσα στα άλλα και της ΠΟΑΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ