Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Να μπλοκαριστεί στην πράξη ο νόμος - πλαίσιο

Η θέληση για συνέχιση με κάθε τρόπο του αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες οι φοιτητές επιβεβαιώθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες έγιναν τις τελευταίες μέρες. Οι φοιτητές αποτίμησαν την πλούσια αγωνιστική δραστηριότητά τους, ενώ η πλειοψηφία των Συλλόγων ανανέωσε τις αγωνιστικές αποφάσεις για συνέχιση μετά το Πάσχα με νέες μορφές πάλης, για ένταση και κλιμάκωση του αγώνα μέσα κι έξω από τις σχολές, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο και να μπλοκαριστεί στην πράξη. Οι αγωνιστικές αποφάσεις των Συλλόγων θα μπουν αποφασιστικά σε κάθε Σύγκλητο προκειμένου να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις για το νόμο -έκτρωμα. Στους περισσότερους και μεγαλύτερους Συλλόγους απομονώθηκε η ΔΑΠ καθώς έπεσαν στο κενό τα καλέσματα μοιρολατρίας, τα κηρύγματα αναποτελεσματικότητας των αγώνων, η λογική της κυβέρνησης και του Πάγκαλου. Αποκαλύφθηκε η υπονομευτική πολιτική της ΠΑΣΠ, που αρκέστηκε σε αντιδεξιά κηρύγματα και γενικόλογες και αποπροσανατολιστικές αναφορές σχετικά με το νόμο - έκτρωμα, μη θίγοντας την ουσία, σκιαγραφώντας την πράσινη εκδοχή της ιδιωτικοποίησης, τον πράσινο νόμο - πλαίσιο.

Οσο για τα ΕΑΑΚ, έδωσαν ρεσιτάλ εκφυλισμού των κινητοποιήσεων, καθώς άλλα πρότειναν στη μια σχολή και άλλα στην άλλη και μάλιστα διαμετρικά αντίθετα. Ετσι, από τη μια πρότειναν επ' αόριστον καταλήψεις (π.χ., ΤΕΜΦΕ, Φυσικό, Γεωπονική, Πάντειο, Χημικό), τυχοδιωκτικά, αδιαφορώντας και υπονομεύοντας τη συγκροτημένη συνέχεια των κινητοποιήσεων με μαζικούς όρους κι απ' την άλλη δε δίστασαν να προτείνουν την πρόωρη λήξη των κινητοποιήσεων, χωρίς πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και συνέχειας (π.χ., Μεταλλειολόγοι, Τοπογράφοι, Χημικοί Μηχανικοί).

Στη Γεωπονική, σε μια ακόμα μαζική Γενική Συνέλευση, υπερψηφίστηκε το πλαίσιο που στηρίζει η Πανσπουδαστική με 120 ψήφους, ενώ μειοψήφησαν οι υπόλοιπες προτάσεις (ΔΑΠ 104, ΠΑΣΠ 64, ΕΑΑΚ 55). Να σημειωθεί ότι την ώρα που η Πανσπουδαστική πρότεινε την πραγματοποίηση Συγκλήτου σήμερα, Παρασκευή - προκειμένου να ληφθεί καταδικαστική απόφαση για το νόμο-πλαίσιο και να λυθούν ζητήματα αναπλήρωσης μαθημάτων ώστε να μην περάσουν τα εκβιαστικά «διλήμματα» - η ΔΑΠ και ο πρύτανης αρνήθηκαν - όπως ήταν αναμενόμενο - προκειμένου το θέμα της εξεταστικής να λειτουργήσει εκβιαστικά στις συνειδήσεις των φοιτητών και να τους στρέψει εναντίον των αγώνων.

Στο Πάντειο υπερψηφίστηκε το πλαίσιο που στηρίζει η Πανσπουδαστική με 260 ψήφους, ενώ η πρόταση της ΔΑΠ ψηφίστηκε από 230. Η ΠΑΣΠ αποχώρησε προκειμένου να μη φανεί η «γύμνια» της, αφού πρώτα φρόντισε να δώσει ένα ...χεράκι στη ΔΑΠ, επιτιθέμενη στην ΠΚΣ. Υπενθυμίζεται ότι στο Πάντειο όλο το προηγούμενο διάστημα επιστρατεύτηκαν μπράβοι, απειλές, τραμπουκισμοί, λάσπη και συκοφαντία εναντίον της ΠΚΣ. Μια προσπάθεια που όχι απλώς έπεσε στο κενό, αλλά οδήγησε και αγανακτισμένους φοιτητές, που έχουν βιώσει όλο το προηγούμενο διάστημα τις προσπάθειες εκβιασμού και εκμαυλισμού των συνειδήσεων, να αντιδράσουν αποκαλύπτοντας το ρόλο της ΔΑΠ.

Ανάλογες ήταν οι αποφάσεις στήριξης της Πανσπουδαστικής σε μεγάλους συλλόγους, όπως σε Νομική, Φιλοσοφική, Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και σε άλλους όπως Γεωλογικό, Χημικό και Οδοντιατρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ