Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. Πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων - ένα από τα υψηλότερα σε ποινική δίωξη στις ΗΠΑ - θα πληρώσει η γνωστή πολυεθνική «ΙΤΤ Corp», η οποία συμφώνησε να παραδεχτεί την παράνομη εξαγωγή τεχνολογίας υπέρυθρων ακτίνων στην Κίνα και άλλες χώρες. Η «ΙΤΤ» εξήγαγε τεχνικά στοιχεία σχετικά με τον εξοπλισμό υπέρυθρων ακτίνων στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία, χωρίς όμως να λάβει πρώτα σχετική άδεια ή γραπτή έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών.

«ΖΙΜΕΝΣ» - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. Συνεχίζονται οι συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της «Siemens» στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά την παράτυπη καταβολή χρημάτων στον επικεφαλής εργατικού συνδικάτου. Ο συλληφθείς είναι ο Γιοχάνες Φελντμάγιερ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και πρώην υπεύθυνος στρατηγικής. Συνελήφθη στη Νυρεμβέργη, σχετικά με την υπόθεση πληρωμών του Βίλχελμ Σέλσκι, ιδρυτή του διασπαστικού συνδικάτου AUB και πρώην μέλους του εργατικού συμβουλίου της «Siemens». Ο Σέλσκι φέρεται να εισέπραξε περί τα 14 εκατομμύρια ευρώ από το 2001 έως το 2006.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ». Το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας «bmi», έναντι ενός δισεκατομμυρίου στερλινών, εξετάζει ο αερομεταφορέας «British Ariways», σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Η εφημερίδα «Times» του Λονδίνου αναφέρει ότι αρκετοί υποψήφιοι μνηστήρες έχουν τελευταία προσεγγίσει τον Μάικλ Μπίσοπ, ο οποίος κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της «bmi». Κρίσιμο ρόλο αναμένεται να παίξει η γερμανική «Lufthansa», που ελέγχει το 30% των μετοχών της «bmi» και μπορεί να ασκήσει βέτο σε κάθε διοικητική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ