Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποίηση τεχνικών τηλεόρασης

Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 ως τις 22.00 για αύριο Μ. Τετάρτη σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αποφάσισαν ομόφωνα τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας. Οι τεχνικοί απαιτούν την άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με ταυτόχρονη δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν τα ΔΣ των Ενώσεων, καταβάλλεται προσπάθεια από τις διευθύνσεις των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό για τη στάση εργασίας. Οπως καταγγέλλουν, υπάρχουν πληροφορίες πως οι προϊστάμενοι των τμημάτων πήραν εντολές να κάνουν τα πάντα ώστε να μη διαταραχτεί η ροή του προγράμματος και για το λόγο αυτό άρχισαν να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας με έμμεσες απειλές, εκβιασμούς και λίστες των «κακών» υπαλλήλων που θα απεργήσουν και των «καλών» που «επιθυμούν» να εργαστούν τις συγκεκριμένες ώρες για να αντικαταστήσουν τις προγραμματισμένες βάρδιες.

Καλούν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις όποιες πιέσεις τους ασκούνται, αλλά και τους συναδέλφους δημοσιογράφους να μην δεχτούν να καθίσουν μπροστά σε κάμερες που πίσω τους έχει στηθεί ένας παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ