Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
«Καλώς προεβλήθη» η φραπελιά!

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις της πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ

«Αθώα» έβγαλε η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τη «φραπελιά», δίνοντας άφεση αμαρτιών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΤ και ΑΝΤΕΝΝΑ.

Με άλλοθι ότι στην εκπομπή της Αννας Δρούζα «Η ζωή είναι παιχνίδι» στη ΝΕΤ και «Αξίζεις να το δεις» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΑΝΤΕΝΝΑ συμμετείχαν επιστήμονες, επέβαλαν στους δύο σταθμούς μόνο σύσταση. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης και τα μέλη Ιρις Αυδή και Γιάννης Παπακώστας, οι οποίοι για τη ΝΕΤ πρότειναν 15.000 ευρώ πρόστιμο. Για τον ΑΝΤΕΝΝΑ μόνο το μέλος του ΕΣΡ Γιάννης Παπακώστας πρότεινε και σε αυτή την περίπτωση πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Με τη χτεσινή στάση του το ΕΣΡ απαλλάσσει, από τις σοβαρές ευθύνες που έχουν, δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, το ένα εκ των οποίων είναι κρατικό. Παράλληλα, ανοίγει δρόμους ολισθηρούς καθώς πλέον ο καθένας έχοντας προσκαλέσει κάποιον πτυχιούχο στο πάνελ του θα μπορεί να κάνει ατιμώρητα ό,τι επιθυμεί. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φραπελιές απευθύνονταν σε ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οι εκπομπές των δύο καναλιών κατά τρόπο ξεδιάντροπο «έπαιζαν» με τον πόνο τους.

Το ΕΣΡ, όπως είπε χτες ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, κατά πλειοψηφία «δέχτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν συζητήσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς από επιστήμονες για ειδικά θέματα». Η πλειοψηφία μάλιστα του ΕΣΡ έφθασε στο σημείο να κρίνει ότι «καλώς προεβλήθη η συζήτηση για την ελιά» και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να «αποτελέσει αντικείμενο κυρώσεως»!

Το ΕΣΡ, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, ομόφωνα διαπίστωσε ότι «υπάρχουν και ορισμένες υπερβάσεις των τηλεπαρουσιαστριών», γιατί στην εκπομπή της ΝΕΤ «έγινε αναφορά σε πρόσωπα που θεραπεύτηκαν» από τη φραπελιά, «χωρίς, όμως, να υπάρχουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία». Στον ΑΝΤΕΝΝΑ «έγινε υπόδειξη της παρασκευής της φραπελιάς». Για το λόγο αυτό επεβλήθη η σύσταση. Στις αντιδράσεις δημοσιογράφων για την απόφαση του ΕΣΡ να μην επιβάλει κυρώσεις, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε θέση σε επιστημονικά θέματα».

Το ΕΣΡ χτες έδωσε και τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων κατά το μήνα Φλεβάρη. Το σίριαλ της φίμωσης των μικρών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ συνεχίζεται. Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και το Φλεβάρη δίνουν τη μερίδα του λέοντος στα δύο μεγάλα κόμματα με ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. Αποκλεισμένη σχεδόν είναι η φωνή του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων ιδιαίτερα του MEGA (2,30%) και του ALTER (2,02%). Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι οι εκπρόσωποι του MEGA και του ALTER θα κληθούν σε ακρόαση.

Χτες επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Κορινθίας «Super» και 15.000 ευρώ στον «DR TV» Αργολίδας, γιατί ενώ τους ζητήθηκε δεν έστειλαν στο ΕΣΡ τη ροή προγράμματός τους.


Κ. Α,


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ