Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΡΑΚ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ Οι απώλειες που οφείλονται στη διαφθορά στους κόλπους της ιρακινής διοίκησης έφτασαν τα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, ανακοίνωσε ο δικαστής Ράντι αλ-Ράντι, ο οποίος προεδρεύει της «Επιτροπής Δημόσιας Εντιμότητας». Στα τέλη του 2006, ο πρώην υπουργός Ηλεκτρισμού του Ιράκ, ο Αϊχεμ αλ-Σαμαράι, καταδικάστηκε για διαφθορά, υπεξαίρεση κεφαλαίων και καταχρήσεις, σύμφωνα με την Επιτροπή Δημόσιας Εντιμότητας. Κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσε μαζί με έναν άλλο υπουργό σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σε απολύσεις και πάγωμα μισθών θα προβούν τα ολλανδικά ταχυδρομεία ΤΝΤ Post. Συγκεκριμένα, θα μειώσουν τις δαπάνες κατά 300 εκατομμύρια ευρώ και θα περικόψουν 7.000 θέσεις εργασίας, ώστε να «αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από την πλήρη απορύθμιση της αγοράς το 2008». Η περίπτωση της ΤΝΤ Post δεν είναι φυσικά μεμονωμένη. Εντάσσεται στην αλυσίδα των συνεπειών της ιδιωτικοποίησης. Ετσι μετά την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ολλανδία, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών έφερε το κύμα των απολύσεων στο όνομα της μείωσης του «κόστους εργασίας».

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ Σημαντική αύξηση κατά 7,7% εμφάνισαν οι πωλήσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον μήνα Μάρτη. Ωθηση στις πωλήσεις έδωσε μεταξύ άλλων και η ζωηρή ζήτηση του υβριδικού μοντέλου της εταιρείας, Prius. Η Toyota αναμένεται ότι θα «εκθρονίσει» την General Motors από την πρώτη θέση στη διεθνή κατάταξη εντός του 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ