Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηλίας Δεδούσης
Ηλίας Δεδούσης
Φωτ.

Ο αντιστασιακός εκπαιδευτικός ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Δεκέμβρη 1988, από τα φοιτητικά χρόνια του εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και στα ιδανικά του έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια από το «χαμό» του, η μνήμη του παραμένει ζωντανή σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος», 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα αδέλφια του Βασιλική Ι. Σκανδάλη

Νίκος και Λούλη Παλούμπη

* * *

Στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΗΤΣΙΟΥ μέλους του ΚΚΕ και αντί για μνημόσυνο η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ Αυστραλίας, έστειλε στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως τρίτη δόση για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΙΚΑ ΤΣΑΠΑΛΑ, τα ανίψια της Μαίρη και Χρήστος προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

  • Επίσης στη μνήμη της Ανίκας Τσαπάλα ο Αλέκος, ο Πάνος, η Μαριάνθη και ο Σπύρος προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΪΟΣ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 23 Μάρτη 1966, γεννήθηκε στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας από γονείς αγρότες. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και καταδικάστηκε από στρατοδικείο σε θάνατο. Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 6 χρόνια και εξορίστηκε από τη χούντα το 1967 στη Λέρο.

Λάζαρος Θωμίδης
Λάζαρος Θωμίδης
Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το θάνατό του.

Η μνήμη του παραμένει ζωντανή και αγαπημένη στις καρδιές των παιδιών και των εγγονών του.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες το 1948 στην Πίνδο, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ελισάβετ Βάιου Τατσιοπούλου

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ Μιχάλη ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ και ΕΛΕΝΗΣ Θεοδώρου ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρουμε 200 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

Σάμος - Τασούλα, Σάββας - Μάρθα, Μαριάνθη - Γιώργος και Τούλα Αθανασιάδου

* * *

Φωτ.

Η αγαπημένη συντρόφισσά μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γκόλτσου - ΛΕΦΑ, μέλος του ΚΚΕ από το 1980 και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πέθανε στις 8 Απρίλη του 2002.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Γιάννης Λέφας

* * *

Φωτ.

Στις 8 Απρίλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΪΝΤΑΝΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1920 στις Δάφνες Αιγιαλείας. Στις αρχές του 1943, βγήκε στον ΕΛΑΣ, από τους πρώτους αντάρτες της βόρειας Πελοποννήσου, υπηρέτησε στο 2ο Ανεξάρτητο Τάγμα Αιγιαλείας, με επικεφαλής τον καπετάν Μίχο, με το ψευδώνυμο Ορλώφ και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση, διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα και τον Αϊ-Στράτη, αλλά όταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε τους αγώνες του ως μέλος του ΚΚΕ. Ηταν από τους ιδρυτές του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Δαφνών, του οποίου υπήρξε πρόεδρος πριν από τη χούντα, η οποία τον έπαυσε.

Πιάστηκε από τη δικτατορία και αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να δίνει το «παρών» στο τοπικό τμήμα Χωροφυλακής.

Δέσπω Κωστούδη
Δέσπω Κωστούδη
Ως το θάνατό του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο η σύζυγός του Κωνσταντίνα, η κόρη του Γιούλα, ο γαμπρός του Θανάσης Μπακαλέξης και οι κόρες τους Αλεξάνδρα και Κωνσταντίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της θείας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΡΟΥΒΑΛΗ το γένος Κορομηλά από το Μαυρίκι Αιγιαλείας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε στις 29 Γενάρη 2003, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιούλα Μεϊντανά

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ από τη Δρυμαία (Γλούνιστα) Φθιώτιδας, ο οποίος πέθανε στις 2 Απρίλη 2002, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Τα παιδιά του Θανάσης Μπακαλέξης

Γιούλα Μεϊντανά - Μπακαλέξη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, ο οποίος αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Μάρω Θεοδωρίδου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας» 150 ευρώ.

Η γυναίκα του Ειρήνη

Τα παιδιά Σάββας και Καίτη

Ο εγγονός Λάζαρος - Αρης

* * *

Φωτ.

Στις 8 Απρίλη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΚΑΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αλληλεγγύης στην Κατοχή, η οποία συμπαραστάθηκε στο σύζυγό της Σπύρο στις δύσκολες μέρες στα «πέτρινα χρόνια», στις φυλακές, εξορίες, στα στρατοδικεία σαν πραγματική συντρόφισσα.

Λάζαρος Θεοδωρίδης
Λάζαρος Θεοδωρίδης
Στη μνήμη της προσφέρουμε στο Παράρτημα Ελευσίνας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Απογόνων 50 ευρώ.

Ο σύζυγος Σπύρος Λινάρδος, αντάρτης του ΕΛΑΣ

Τα παιδιά Βασίλης και Ντιάνα Γεωργιάδη

Τα εγγόνια Κατερίνα και Σπύρος

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΒΟΣ εκτελέστηκε από Γερμανούς στις 8 Απρίλη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, μαζί με άλλους 49 πατριώτες. Ηταν από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ και για τη δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του από το 1936 ήταν κρατούμενος στην Ακροναυπλία, σε άλλα στρατόπεδα εξορίας και για 4 χρόνια στην Ανάφη.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των συντρόφων του, του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΖΗ, των ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΟΥΖΗ, των αδελφών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΟΥ από το χωριό Σέκουλα Ζαχάρως, οι οποίοι εκτελέστηκαν από Γερμανούς το 1944, και του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, προσφέρω στη ΝΕ Πύργου Ηλείας 30 ευρώ.

Διονύσιος Ντάβος, Αμαλιάδα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΘΩΜΙΔΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών, 30 ευρώ.

Ελισάβετ Θωμίδη

* * *

Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του αξέχαστου ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, δικηγόρου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Χρύσοβα Μεσσηνίας, ο οποίος «πλήρωσε» την πίστη του στα σοσιαλιστικά ιδανικά και τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, με διωγμούς, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις των αδελφών του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, 200 ευρώ στο Κόμμα μας στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Γιάννης Ντάβος
Γιάννης Ντάβος
Η σύζυγός του Αικατερίνη Ρετζέπη - Δεδούση

  • Επίσης στη μνήμη του Ηλία Δεδούση η ανιψιά του Μαρία Περίχαρου πρόσφερε 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ Πέτρου - ΜΙΧΟΥ, η οποία «έφυγε» τόσο άδικα από κοντά μας στις 15 Μάρτη 2007, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 700 ευρώ.

Οι αδελφές της Ευθυμία, Γιώτα

Τα ανίψια της Κώστας, Νότα, Νίκος Πηνελόπη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ στελέχους του ΚΚΕ - γραμματέα της ΝΕ Γερμανίας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

Κώστας και Βασιλική Αλαματίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μας ΔΕΣΠΩΣ Κοτσάλη - ΚΩΣΤΟΥΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα αδέλφια της

* * *

φωτ.

Στις 9 Φλεβάρη 2007 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΟΤΣΙΚΑΣ (Τσέχος), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1925 στο Μικρό Γραμματικό Καρδίτσας. Από τα νεανικά χρόνια του εντάχτηκε στο ΚΚΕ και από τις γραμμές του αγωνίστηκε για τα δίκια του λαού και τις πανανθρώπινες αξίες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ως μαχητής του ΔΣΕ πολέμησε στο Ιππικό του Γαζή, πλάι στον Περικλή Οικονόμου, τον θρυλικό Γαζή, το Νίκο Γκένα (καπετάν Πλάτανο) και άλλους και έδωσε πολλές μάχες στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα.

Με το τέλος του Εμφύλιου κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε έπειτα από 30 χρόνια και συνέχισε τον αγώνα του, πιστός στις γραμμές του Κόμματος ως την τελευταία του πνοή.

Αικατερίνη Λέφα
Αικατερίνη Λέφα
Στη μνήμη του οι σύντροφοί του, η οικογένεια και οι φίλοι του πρόσφεραν στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, 335 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γραμματικού.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΣΑΡΑΦΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία και έφυγε από τη ζωή στις 10 Μάρτη 2007, η οικογένεια του αδελφού του Γεωργίου Σαράφη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

* * *

Φωτ.

Στις 29 Μάρτη 2007 αποχαιρετίσαμε τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, οπαδό του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. «Εφυγε» πλήρης ημερών, στα 87 χρόνια του, ήρεμος έντιμος και αξιοπρεπής, όπως ήταν σε όλη τη ζωή του.

Γεννήθηκε και κηδεύτηκε στην Τρικοκκιά Γρεβενών. Οικοδόμος στο επάγγελμα, με πολλές στερήσεις κατάφερε να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα πέντε παιδιά του. Μας μεγάλωσε με τις αξίες του αγώνα, της τιμιότητας και της ανθρωπιάς.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και περηφάνια.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μας ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΑ, ο οποίος πέθανε πριν από ένα χρόνο, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στη ΝΕ Πιερίας, μέσω ΚΟΒ Ελατοχωρίου 100 ευρώ.

Ελένη Αθανασιάδου
Ελένη Αθανασιάδου
* * *

Φωτ. 2

Οι γονείς μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗ, οι οποίοι «έφυγαν» από κοντά μας πριν από 3 χρόνια, ήταν μαχητές του ΔΣΕ και έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκαν το 1975 και ζούσαν στη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Σοφία, Γιώργος, Ελένη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΚΕΡΕΜΙΔΟΥ από το Λειψύδριο Κιλκίς, η οποία πέθανε στις 10 Φλεβάρη 2007, ο σύζυγός της Θόδωρος Κερεμίδης προσφέρει 120 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.


Γιώργος Σκανδάλης
Γιώργος Σκανδάλης

Θεόδωρος Αθανασιάδης
Θεόδωρος Αθανασιάδης

Λάζαρος Κυριακίδης
Λάζαρος Κυριακίδης

Βάιος Τατσιόπουλος
Βάιος Τατσιόπουλος

Ανίκα Τσαπάλα
Ανίκα Τσαπάλα

Κώστας Πέτρογλου
Κώστας Πέτρογλου

Γιάννης Τσάρας
Γιάννης Τσάρας

Γιώργος Πλότσικας
Γιώργος Πλότσικας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ