Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΘ ΚΚΕ
Στο πλευρό των Ιρακινών μεταναστών

Στο Τμήμα Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη, επισκέφθηκε τους 47 Ιρακινούς και Ιρανούς μετανάστες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης συνοδευόμενος από τον Γ. Ζιώγα, Νομαρχιακό Σύμβουλο της ΝΑΣ και τον Σ. Ζαριανόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ. Μιλώντας μαζί τους, ο Α. Τζέκης τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου και θα παρέμβει προς αυτή την κατεύθυνση.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Πρόκειται για 43 Ιρακινούς και 4 Ιρανούς μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν στις 22 Φλεβάρη στη Χίο. Κρατήθηκαν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με στόχο την επαναπροώθησή τους. Ακολούθως κατέθεσαν αίτηση πολιτικού ασύλου η οποία θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.

Οπως είπαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι ίδιοι οι μετανάστες, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που βιώνουν, ειδικότερα μετά την επέμβαση των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, είναι αυτή που τους οδήγησε στο δρόμο της προσφυγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ