Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ «ΥΓΕΙΑ» - «ΜΗΤΕΡΑ» - «ΛΗΤΩ»
Μεγαθήριο στο φόντο της άκρατης εμπορευματοποίησης

Εναν ακόμα ισχυρό κρίκο στη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου της ιδιωτικής Υγείας, στα πλαίσια των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και διαγκωνισμών για το μερίδιο της αγοράς της Υγείας που έχει εξασφαλισμένη κερδοφορία, ενόψει και του παραπέρα «ανοίγματος» της αγοράς υπηρεσιών Υγείας, αποτελεί η χτεσινή ανακοίνωση της συγχώνευσης του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» με τη Μαιευτική Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα» και τη θυγατρική του «Λητώ».

Τα ΔΣ του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» και της Μαιευτικής Γυναικολογικής και Παιδιατρικής Κλινικής «Μητέρα», ανακοίνωσαν τη συνένωσή τους με στόχο - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - «τη συγκρότηση του ισχυρότερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας». Πρόκειται μεταξύ άλλων για στρατηγική κίνηση παραπέρα «άλωσης» από τους ιδιώτες του χώρου της προληπτικής ιατρικής για τα γυναικολογικά περιστατικά και των τοκετών. Σημειώνεται ότι στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η συμφωνία μεταξύ του «Υγεία» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) για την ανέγερση και λειτουργία μαιευτικής κλινικής του «Υγεία» στο οικόπεδο του «Ασκληπιείου» Βούλας.

Οπως αποφάσισε χτες το ΔΣ του «Υγεία», η συνένωση θα υλοποιηθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του «Υγεία» και ανταλλαγή των μετοχών που θα προκύψουν από αυτή με μετοχές του «Μητέρα», με σχέση ανταλλαγής 2,2 μετοχές «Υγεία» για κάθε 1 μετοχή «Μητέρα». Το «Μητέρα» θα διατηρήσει τη νομική και διοικητική αυτοτέλειά του. Οι γιατροί - μέτοχοι του «Μητέρα» θα συμμετέχουν στο ΔΣ και την Εκτελεστική Επιτροπή του «Υγεία», ο δε εκάστοτε πρόεδρος του «Μητέρα» θα προεδρεύει και του ΔΣ του «Υγεία». Το «Υγεία» διαθέτει 370 κλίνες. Το «Μητέρα», μαζί με τη θυγατρική του «Λητώ», διαθέτει 535 κλίνες και διεκπεραιώνει περί τους 16.500 τοκετούς ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ