Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΧΟΡΟΥ
Το ΚΚΕ επέκρινε το νομοσχέδιο

Στη «λογική» του δικομματισμού, για είσοδο των ιδιωτών και των κάθε λογής «χορηγών» και στον τομέα του πολιτισμού, κινείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την «Ιδρυση Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού».

Το νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αναφέρει ότι σκοπός του «Κέντρου» είναι η «εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για το θέατρο, το χορό, καθώς και η προαγωγή της θεατρικής και ορχηστικής έρευνας και η ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας της Ελλάδας». Ωστόσο, το Κέντρο θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και προβλέπεται να δέχεται «ιδιωτικές εισφορές και χορηγίες».

Διαφωνώντας με τέτοιες αντιλήψεις, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης τόνισε ότι «η δομή λειτουργίας του Κέντρου ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου δείχνει μια νοοτροπία που θέλει τους ιδιώτες ως "σωτήρες" των πάντων. Πρόκειται για μια ιδεολογική επιλογή και μέσα από τα παράθυρα και τις ρωγμές που ανοίγουν αυτές οι επιλογές εισβάλλουν στον πολιτισμό οι ιδιώτες». Οι διάφοροι «χορηγοί», τόνισε ο βουλευτής, «θα παρεμβαίνουν άμεσα στη λειτουργία του Κέντρου, αφού θα διαθέτουν τα χρήματά τους» και επισήμανε ότι «κάθε άλλο παρά τον πολιτισμό προάγουν τα μοντέλα των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ