Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Παρά την κυβερνητική δημαγωγία, η διοίκηση της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στην Καβάλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή και συνεχή λειτουργία του εργοστασίου και μάλιστα αρνήθηκε να δώσει στο σωματείο των εργαζομένων το επιχειρησιακό σχέδιο που απεργάζεται. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ζητώντας τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να σταματήσουν οι εξελίξεις που οδηγούν στο κλείσιμο του εργοστασίου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος απέδωσε τα προβλήματα του εργοστασίου στην κληρονομιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη «διαβούλευση και συνεννόηση» με τις τράπεζες και τους πιστωτές για να μπορέσει για αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αλλά στις συνεχείς εκκλήσεις του Α. Τζέκη να δεσμευτεί ότι δε θα κλείσει το εργοστάσιο δεν έδινε καμία απάντηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι παρά τα όσα λέγονται, το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο αφού οι διάφοροι «μπαταξήδες» τού οφείλουν 130 εκατομμύρια ευρώ από λιπάσματα που αγόρασαν και την ίδια στιγμή οι τράπεζες που είναι μεγαλομέτοχοι στην εταιρεία τη χρηματοδοτούν με υψηλά επιτόκια. Σήμερα, είπε, δε δίνονται τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης και αυτό σχετίζεται άμεσα με την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής και την εξαγορά της από την «ΑΓΚΡΙΚΟΛ» η οποία έχει λιπασματοβιομηχανίες και σε άλλες χώρες. Αυτό, τόνισε, δείχνει συνειδητό σχεδιασμό και απαιτείται η δυναμική λαϊκή παρέμβαση για να μην κλείσει ένα παραγωγικό και κερδοφόρο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ