Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Καταγγέλλουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΒΕΕ

Την πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) καταγγέλλουν τρία μέλη του, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΕΒΕ - Συνεργαζόμενοι, επειδή σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας για την αναστολή της συγκέντρωσης που είχε εξαγγείλει για τις 13 του Μάρτη, αναφέρεται ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε αποφασιστεί κάτω από την πίεση της αγανάκτησης για το ΠΔ 258/2005 σχετικά με την ενοποίηση των ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ στο νέο Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Αγανάκτηση που είχε άμεση σχέση με τις συνέπειες της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των εισφορών και της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης του Ταμείου. Η αναστολή ακολούθησε την εξαγγελία της κυβέρνησης για κατάθεση τροπολογίας με τροποποιήσεις του Προεδρικού Διατάγματος.

Τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Χιόνης, Ι. Σταυρακόπουλος και Π. Γαλανόπουλος, τονίζουν στην καταγγελία τους: «Η διαφωνία μας ήταν στο πλαίσιο των αιτημάτων και στην κατεύθυνση που αυτή είχε, γιατί άφηνε στο απυρόβλητο τους αντιασφαλιστικούς νόμους και το ΠΔ 258/2005, δημιουργώντας αυταπάτες ότι μπορεί με τη συγκεκριμένη πολιτική, που δίνει με νόμους και διατάξεις τα χρήματα και τα αποθεματικά των Ταμείων στους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, να λυθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα προς όφελος των Επαγγελματοβιοτεχνών».

Οι τρεις συνδικαλιστές προσθέτουν: «Η πλειοψηφία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Προτού ακόμη προλάβει η κυβέρνηση να καταθέσει την τροπολογία, βιάστηκε να ανακοινώσει ότι ο Αγώνας δικαιώθηκε, αναστέλλοντας, ταυτόχρονα, την προγραμματισμένη κινητοποίηση. Για να νομιμοποιήσει προφανώς στη συνείδηση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ τη συμβιβαστική της στάση, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η απόφαση της αναστολής ήταν ομόφωνη».

Και καταλήγουν: «Εμείς που αποτελούμε τη μειοψηφία στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, έχοντας απέναντί μας ενωμένους τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΜΕ, της ΠΑΣΚΕΒΕ και της ΑΣΚΜΜΕ. πιστεύουμε ότι οι Αγώνες μας ανάγκασαν την κυβέρνηση να καταθέσει την τροπολογία. Δηλώνουμε ότι είναι ανάγκη αυτοί οι Αγώνες να συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, γιατί: Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όπως και το ΠΔ 258/2005 παραμένουν ΑΘΙΚΤΟΙ. Οι υψηλές ασφαλιστικές μας εισφορές άρχισαν να γίνονται υψηλότερες μέχρι που θα γίνουν δυσβάσταχτες. Το κράτος όχι μόνο δε δίνει αυτά που οφείλει στα Ταμεία, αντίθετα με την ασκούμενη πολιτική των κυβερνήσεων τα αποθεματικά τα δίνει στους τραπεζίτες, στο μεγάλο κεφάλαιο για να παίζονται στο χρηματιστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ