Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αντιστεκόμαστε στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να γίνουν προπαγανδιστές αντιδραστικών αξιών, με αφορμή το πρόγραμμα «Ανοιξη της Ευρώπης»

«Αρνούμαστε να διδάξουμε τα ψέματα της πλουτοκρατίας, αρνούμαστε να γίνουμε προπαγανδιστές των αντιδραστικών "αξιών" της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας»», τονίζει κατηγορηματικά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το πρόγραμμα «Ανοιξη της Ευρώπης» που προωθεί, για πέμπτη χρονιά, η κυβέρνηση στα σχολεία και τα καλεί να κάνουν εκδηλώσεις με έμφαση την 9η Μάη ως δήθεν «Ημέρα της Ευρώπης» κι όχι ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, με σκοπό να σβηστεί το πραγματικό νόημα της μέρας και να τη μετατρέψουν σε μέρα εξύμνησης της ΕΕ.

«Η επιχείρηση "ξαναγράψιμο της Ιστορίας" που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι «τα νέα σχολικά βιβλία εξυμνούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, την παρουσιάζουν σαν όαση δημοκρατίας. Οπου γίνεται λόγος για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απουσιάζουν προκλητικά ο ρόλος του ΕΑΜ, η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη επί του φασισμού. Δεν αναφέρεται ότι τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι τις έριξαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές»...

Σαν συνέχεια των παραπάνω έρχεται το κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας προς μαθητές και εκπαιδευτικούς να «γιορτάσουν την Ευρώπη»... «Ομως, κανείς δε δικαιούται να ξεχνά ή να σφυρίζει ανήξερος για το ότι η 9 ΜΑΗ είναι η ημερομηνία που σφραγίζει το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την αντιφασιστική νίκη των λαών», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τους καλούν να επιλέξουν με ποιον θα συμπαραταχθούν: Με τον κόσμο του λαϊκού αγώνα, με τους 405 χιλιάδες νεκρούς Ελληνες, τους 30 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς πολίτες, με την εποποιία του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του Κόκκινου Στρατού, με τις μάχες του Στάλινγκραντ, τα αντάρτικα των καταχτημένων λαών... ή με τον κόσμο της πλουτοκρατίας, της ΕΟΚ και της ΕΕ που ήταν καρπός της ανάγκης για μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων, για ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που πήρε δραστήρια μέρος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ;

«Η νεολαία δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάσει για την "άνοιξη της Ευρώπης", γιατί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκαλύπτουν τον πραγματικό αντιδραστικό χαρακτήρα της», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας:

  • Να απέχουν από τη φιέστα που στήνεται για τον εορτασμό της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Να ορθώσουν το επιστημονικό και ηθικό τους ανάστημα, διδάσκοντας την αλήθεια για την ΕΕ. Να αναδείξουν ότι η «άνοιξη της Ευρώπης» είναι στην ουσία «βαρυχειμωνιά για τους λαούς».
  • Να μιλήσουν στα παιδιά για την αντιφασιστική νίκη των λαών, να αντλήσουν διδάγματα από την Ιστορία αυτού του αγώνα. Να κάνουν μάθημα αισιοδοξίας και ανυπότακτης στάσης ζωής.
  • Να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών με τη δράση τους και την ψήφο τους στην ΕΣΑΚ - ΔΕΕ και τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΠΑΜΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την Αντιφασιστική Νίκη (2017-05-13 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ (2017-03-30 00:00:00.0)
Ανέδειξε το ρόλο της γυναίκας στην αντιφασιστική νίκη (2013-05-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα για το γιορτασμό της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (2011-05-04 00:00:00.0)
Μαθήματα υποταγής και ευρω-λαγνείας (2009-04-02 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στο Πεδίον του Αρεως (1998-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ