Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο έλεος των επιχειρηματιών

Χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου στη χώρα μας, το 1/3 των συνολικών νέων περιστατικών, μπορεί να προληφθούν με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση, ενώ άλλο 1/3 αυτών των περιστατικών μπορεί να θεραπευτούν επιτυχώς αν υπάρξει πρώιμη διάγνωση.

«Ο έλεγχος του καρκίνου μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά μέσα από ουσιαστικές στρατηγικές πρωτογενούς πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης», επισημάνθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του 3ου Πανελλήνιου Διεταιρικού Αντικαρκινικού Συνεδρίου. Οπου αναδείχτηκε η αδράνεια για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού. Αλλά και η συνειδητή απουσία στη χώρα μας αρχείου καταγραφής νεοπλασιών, αφού θα αναδείκνυε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και την αναντιστοιχία των μέτρων που παίρνονται απ' το κράτος για την αντιμετώπισή του.

Αναδείχτηκε, όμως, και μια ακόμα πλευρά του προβλήματος. Η ασυδοσία του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα που δραστηριοποιείται σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Αφού, όπως τονίστηκε, κανείς δεν ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που κάνουν μαστογραφίες ή άλλες εξετάσεις. Εκεί όπου καταφεύγουν μαζικά οι ασθενείς, αφού οι λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία για κάποιες εξετάσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν τους έξι μήνες.

Είναι και αυτά μερικά από τα ...αγαθά της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ