Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Απελευθερώθηκαν 3 όμηροι

ΤΖΟΛΟ.-

Η «Αμπού Σαγιάφ», που χαρακτηρίζεται ως εξτρεμιστική αυτονομιστική οργάνωση, απελευθέρωσε χτες 3 Μαλαίσιους ομήρους, ενώ συνεχίζει να κρατά άλλους 12 τους οποίους αναμένεται να απελευθερώσει σήμερα, έναντι λύτρων.

Πολλοί από τους ομήρους, ανάμεσά τους και μια ομάδα Ευρωπαίων και Νοτιοαφρικανών που κρατούνται εδώ και τέσσερις μήνες, αναμενόταν να απελευθερωθούν την περασμένη Πέμπτη, κάτι που δεν έγινε λόγω του άσχημου καιρού, αλλά και της απαίτησης του Φιλιππινέζου Προέδρου Τζόζεφ Εστράντα να απελευθερωθούν όλοι μαζί. Ο διαπραγματευτής της κυβέρνησης Ρόμπερτ Αβεντατζάντο δήλωσε ότι «κανένας όμηρος δεν πρέπει να αφεθεί πίσω».

Ο Ρατζάμπ Αζαρούκ, πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στις Φιλιππίνες και στενός συνεργάτης το Μοαμάρ Γκαντάφι, λέγεται ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Οι φήμες φέρουν την Τρίπολη να έχει πληρώσει 25 εκατ. δολάρια στους αντάρτες της «Αμπού Σαγιάφ». Ο Αζαρούκ διέψευσε τις αναφορές λέγοντας ότι η κυβέρνησή του «θα χρηματοδοτήσει προγράμματα ανάπτυξης στις νότιες Φιλιππίνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ