Κυριακή 20 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΣΤΕΡΝΟ αποχαιρετισμό στον Βασίλη Εφραιμίδη προχτές από εκατοντάδες αγωνιστές όλου του πολιτικού φάσματος. Ο Β. Εφραιμίδης, μέλος της ΚΕ και επί σειρά ετών ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέχρι τη στερνή του ώρα πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού. Δεκάδες τηλεγραφήματα- συλλυπητήρια εξακολουθούν να φτάνουν στα γραφεία μας ακόμα (σελίδα 5)

ΘΕΩΡΙΕΣ αντιλαϊκού χαρακτήρα και προσανατολισμού αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο έντονα, από διάφορους αστούς οικονομολόγους. Οι «επιστημονικές» απόψεις διαφόρων ειδικών σχετικά με τον πληθωρισμό και την ανεργία δεν είναι τίποτα άλλο τελικά, παρά προπαγανδιστικά «επιχειρήματα» δικαιολογίας των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σελίδες 12-13)

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασίες στη δημοπράτηση και ανάθεση των μελετών και με «μηδενισμό του χρόνου λήψεως των αποφάσεων», προχωρά το ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συνολικού προϋπολογισμού 50 δισεκατομμυρίων δραχμών. Αυτά προβλέπει το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), που αφορά στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή, έκτασης 340 στρεμμάτων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το Φλοίσβο. Εκεί, όπου θα διεξαχθεί το άθλημα του μπιτς βόλεϊ και μετά τους αγώνες θα μετατραπεί σε μια τεράστια επιχειρηματική ζώνη (σελίδα 19)

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, το λιμάνι των ταξικών αγώνων, κήδεψε την Παρασκευή το απόγευμα ένα άξιο τέκνο του, τον αγωνιστή Παναγιώτη Σαλπέα, δημοτικό σύμβουλο, υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση». Ο θρήνος των κατοίκων του Πειραιά συνοδεύτηκε από την απόφαση να συνεχίσουν τους αγώνες του Π. Σαλπέα (σελίδα 20)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ συνεντεύξεις στις σελίδες με τα διεθνή θέματα με ηγέτες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος. Ο «Ρ» συζητά με τους: Βίκτορ Τιούλκιν, Α΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΕΚΡ, Αλεξάντρ Κουβάγιεφ, μέλος του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ, και Ντες Ο' Χάγκαν, μέλος της Πολιτικής και Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας (σελίδες 24-27)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ