Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Κεραυνοί» ... υποδείξεων

Μετά τις θεραπευτικές φραπελιές, τώρα εφευρέθηκαν και οι «κεραυνοί» που θεραπεύουν τις ασθένειες. Ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί αυτές τις μέρες έχουν εκτενέστατα ρεπορτάζ για συσκευές που γιατρεύουν ακόμη και την επάρατη νόσο. Για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επικαλούμενο το Σύνταγμα και τους νόμους απέστειλε χτες προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς «Υπόδειξη» γι' αυτό το θέμα.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν όπως αναφέρεται στην «Υπόδειξη» να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στον τρόπο παρουσίασης συσκευών και κάθε είδους προϊόντων που φέρονται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία υπέρμετρης ελπίδας ή σύγχυσης στο κοινό. Να μη χρησιμοποιούν φρασεολογία που συνδέεται με την ιατρική επιστήμη, όπως για παράδειγμα φάρμακο, ασθένεια, μέθοδος θεραπείας, σε περιπτώσεις που δε σχετίζονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με θεραπείες αναγνωρισμένες από τις αρμόδιες αρχές. Να συνοδεύουν τυχόν αναφορές σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο με σαφή μνεία στα επιμέρους στοιχεία αυτών. Εφόσον, επίσης, πρόκειται για «επιστημονικώς εριζόμενα ζητήματα να φροντίζουν για την παρουσίαση όλων των απόψεων και να μνημονεύουν τις ακριβείς επιστημονικές ιδιότητες των συμμετεχόντων στις οικείες εκπομπές».

Σε σχέση με την πολυφωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, παραμένει «σταθερό» το δικομματικό δελτίο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Το ποσοστό της προβολής των δύο μεγάλων κομμάτων είναι 91%. Στη ΝΕΤ συνολικά τα δύο κόμματα έχουν ποσοστό 91.02% (KKE 3,42, ΣΥΝ 5,18%) MEGA 89,98% (KKE 3,68%, ΣΥΝ 5,58%), ANTENNA 91,3% (KKE 3,72%, ΣΥΝ 4,26%), ALPHA 92,02% (KKE 3,06% ΣΥΝ 4,44%), STAR 89,32% (ΚΚΕ 4,38%, ΣYN 5,14%), ALTER 89,78% (ΚΚΕ 4,14%, ΣΥΝ 4,72%).

Στη χτεσινή του συνεδρίαση, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 74.000 ευρώ. 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο «TV Θεσσαλονίκη», γιατί εκπέμπει εκτός της γεωγραφικής του περιοχής, 15.000 ευρώ στο EXTRA CHANNEL για υποβάθμιση εκπομπής, 3.000 στο «Εβενο FM» για παρεμβολές στην αεροναυτιλία, 3.000 ευρώ στο Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΑ του νομού Θεσσαλονίκης, 3.000 ευρώ στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», 5.000 ευρώ στο «Ράδιο ΕΝΑ» Θεσσαλονίκης. Στο TV «Θεσσαλονίκη» το ΕΣΡ, αντί για τη διακοπή του, επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί εκπέμπει από δεύτερη συχνότητα, δεν έχει πρόγραμμα και υπερβαίνει το διαφημιστικό χρόνο.

Το ΕΣΡ δίνει μία ακόμη, όπως φαίνεται, ευκαιρία στους ιδιοκτήτες του Plannet να εκπέμπουν, ενώ ως γνωστό το ΕΣΡ έχει πάρει απόφαση για το κλείσιμο του σταθμού. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης χτες είπε ότι οι ιδιοκτήτες του σταθμού κατέθεσαν αίτηση θεραπείας και η πλειοψηφία του ΕΣΡ αποφάσισε την αναστολή της απόφασης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση μετά από την αίτηση θεραπείας. Μειοψήφησαν η Ιρις Αυδή και ο Γιάννης Παπακώστας που ζήτησαν την απόρριψη της αίτησης θεραπείας.

Χτες, είχαν κληθεί και εκπρόσωποι του ALTER για την εκπομπή «Αθέατος κόσμος» μετά από αίτημα του Δημήτρη Παντερμαλή, επειδή υπήρχαν αιχμές κατά του προσώπου του. Το ΕΣΡ δέχτηκε την αποκατάσταση όπως τη ζητάει ο Δ. Παντερμαλής, αλλά με την τροποποίηση, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, των φράσεων που δημιουργούν ποινικές ή αστικές ευθύνες στο σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ