Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μάκης Λιμπεράτος
Μάκης Λιμπεράτος
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, ο οποίος θα μας μείνει αξέχαστος, προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΟ Μεταλλικού.

Η οικογένειά του

* * *

Οι σύντροφοι αντιστασιακοί Τάσος Ρασιάς και Χαράλαμπος Σινανίδης προσφέρουν στο ΚΚΕ για ενίσχυση των αγώνων 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου, στη μνήμη των αγωνιστών ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΥΚΑΡΑ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΜΙΚΙΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ, ΦΩΤΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΓΛΑΪΑΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Απρίλη 1992, η οποία αγωνίστηκε από τα νεανικά χρόνια της έως το θάνατό της για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

Η κόρη της Ελένη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της θείας της ΕΛΕΝΗΣ Ιωάννου ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, του πατέρα της ΜΑΝΩΛΗ ΝΕΣΦΥΓΕ, κομμουνιστή, υπολοχαγού του ΕΛΑΣ στο 44 Σύνταγμα Ρεθύμνου, και του θείου της ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ στελέχους του ΚΚΕ, από τους κορυφαίους αντιστασιακούς στην Κρήτη, η δημοσιογράφος Λία Νεσφυγέ προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αγλαϊα Παπαοικονόμου
Αγλαϊα Παπαοικονόμου
Νίκη Λιμπεράτου

** * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω 200 ευρώ το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Φωτ.

Την Πρωτομαγιά κλείνουν 5 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης αγωνίστριας ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100 ευρώ.

Σταμ. Σωτηρόπουλος

* * *

Ο Ζαχαρίας Φουντουλάκης προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Φωτ.

Στις 12 Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής πατέρας και παππούς μας ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Επίσης, προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη της θείας μας ΑΝΝΑΣ ΡΑΣΙΔΑΚΗ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα.

Κωνσταντίνα Ξεκομνηνού

Αλέξανδρος και Δήμητρα Παράσχη

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ Σπ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΥ από το Κοντογουράτα Κεφαλονιάς, ο οποίος πιάστηκε στις 14 Αυγούστου 1936, εξορίστηκε στην Ανάφη, μεταφέρθηκε στην Ακροναυπλία και στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προσφέρω 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

Παντελής Ζησιμάτος
Παντελής Ζησιμάτος
Επίσης, στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ Σπ. ΖΗΣΙΜΑΤΟΥ, προσφέρω 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η αδελφή τους Αννα Ζησιμάτου

* * *

Φωτ.

Στις 3 Μάη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ, από το χωριό Μεταξά Κοζάνης.

Στη μνήμη του, η κόρη του Ελπίδα, ο γαμπρός του Διονύσης και η εγγονή του Δανάη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΑΝΙΤΗ.

Τιμώντας τη μνήμη του και σύμφωνα με επιθυμία του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Βορείων Συνοικιών Βόλου, 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ, η Μαρία Δελή και η Ειρήνη Παπαγεωργίου πρόσφεραν 150 ευρώ στην ΠΕΔΥΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΑΝΤΩΝΗ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ, από το χωριό Αγιος Δημήτριος Λακωνίας. Γεννήθηκε το 1915 από γονείς αγρότες. Από μικρός εργαζόταν σε διάφορες αγροτικές δουλιές ως εργάτης γης. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του 40-41, στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και φυλακίστηκε στη Σπάρτη. Με την απελευθέρωση των κρατουμένων στη Σπάρτη από τμήμα του ΔΣ, προσχώρησε στις γραμμές του. Πιάστηκε επίσης από τη χούντα και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Κώστας Ζησιμάτος
Κώστας Ζησιμάτος
Πέθανε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του, η οικογένεια του Μιχάλη Γραμματικάκη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα και παππού μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ, ο οποίος «έφυγε» στις 2 Μάη 1980 και της γλυκιάς μανούλας και γιαγιάς μας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, η οποία μας φρόντιζε με μεγάλη αγάπη, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ.

Ολγα Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτου

Νάσος Κυριαζόπουλος

* * *

Στη μνήμη των γονιών του ΑΝΤΩΝΗ και ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ, αδερφών και ανιψιών του, μελών του ΚΚΕ από το χωριό Αμπελοχώρι Ιωαννίνων, ο Νίκος Αντωνίου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πόλης Ιωαννίνων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αξέχαστου νονού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, ο οποίος εκτελέστηκε με τους 200 πατριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω.

Ολγα Ν. Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτου, Νάσος Κυριαζόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 8 Απρίλη 2007 «έφυγε» από τη ζωή στην πόλη Πλέβεν της Βουλγαρίας, όπου ζούσε πολιτικός πρόσφυγας, ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΗΣ, ένας από τα πέντε αδέλφια μαχητών του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ από το 1944. Γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Κτιμένη Καρδίτσας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, το Σεπτέμβρη του 1946, με τους συγχωριανούς του Ηλία Αγγελή, Θανάση Κατσαρή, Γιώργο Γώγο, Ηλία Μαφούνη, Θανάση Παπαδόγιαννη και Γιώργο Παπά πήραν το δρόμο του βουνού. Εντάχθηκαν στο ΔΣΕ στην ομάδα του Νάκου Μπελή. Πολεμώντας στα βουνά της Ρούμελης και των Αγράφων, στις αρχές του 1948, έφτασαν στο Γράμμο. Ο Πέτρος Κατσής στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του ΓΑ του ΔΣΕ (ΣΑΓΑ), με διοικητή τον Νίκο Τερζόγλου, τραυματίστηκε σοβαρά το 1948 στις μάχες του Γράμμου, μεταφέρθηκε για θεραπεία στις ανατολικές χώρες και εγκαταστάθηκε πολιτικός πρόσφυγας στο Πλέβεν. Εκεί εργάστηκε ως ειδικευμένος εφαρμοστής στην επιχείρηση «ΒΑΠΤΣΑΡΩΦ».

Αριστείδης Χωραϊτης
Αριστείδης Χωραϊτης
Στην κηδεία του, συγκίνηση προκάλεσε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του χειρουργού του νοσοκομείου της πόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του Π. Κατσή στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές, στον Εμφύλιο, αλλά και στην προσφορά του στην παραγωγή ως ειδικευμένου εφαρμοστή, στην εργατικότητα και στην απόδοσή του.

Ο Π. Κατσής υπήρξε καλός οικογενειάρχης, φιλότιμος και σεβαστό μέλος της κοινωνίας του Πλέβεν.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ τα αδέλφια του 100 ευρώ και ο μαχητής του ΔΣΕ Λάμπρος Τσίρης 50 ευρώ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από τις Βρυσούλες Μεγαλόπολης.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μεγαλόπολης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σαράντος και Θεοδώρα Λυμπεροπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 29 Απρίλη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύζυγός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα», 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ, 100 ευρώ στην ΠΕΑΦΕ και 400 ευρώ στη μνήμη του μαέστρου της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ, των ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΛΕΜΕΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ και των νεκρών μελών της χορωδίας.

Χριστίνα Χωραϊτη
Χριστίνα Χωραϊτη
Η συντρόφισσά του

* * *

Φωτ. 2

Η ΤΑΣΑ Κωνσταντίνου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς, από εύπορους γονείς. Στην Κατοχή όλη η οικογένειά της πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η ίδια ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ. Το 1967 επέστρεψε από την Ικαρία, όπου ήταν εξόριστη και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949, στην προσπάθειά της να σώσει τραυματία συναγωνιστή της.

Η ΟΛΓΑ Γεωργίου ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ γεννήθηκε το 1931 στο Γερακαριό και αυτή. Ολη η οικογένειά της αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Κατατάχτηκε στον ΔΣΕ μόλις 15χρονη. Σκοτώθηκε το 1949.

Στην αθάνατη μνήμη των δύο ηρωίδων, η Παρέσα Κοτσαλίδου, από το Γερακαριό, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΤΣΑΡΑΣ (Στρυμώνας) γεννήθηκε το 1909. Καταγόταν από την Προποντίδα. Πρόσφυγας στην Ελλάδα το 1916, το 1924 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ. Το 1934 ήταν πρόεδρος του Σωματείου Καπνεργατών Καβάλας. Από το 1934 έως το 1941 έζησε στις φυλακές και στα στρατόπεδα εξορίας. Δραπέτευσε από τη Φολέγανδρο.

Το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο. Στα χρόνια της χούντας εξορίστηκε για περισσότερα από 3 χρόνια στη Λέρο.

Ανυποχώρητος κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του, πέθανε τον Απρίλη του 1993.

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος
Στη μνήμη του οι αγωνιστές οι οποίοι έζησαν μαζί του στις φυλακές και τις εξορίες Χαρ. Χαϊδεμένος και Γιάννης Αναστόπουλος προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ο οποίος γεννήθηκε το 1920 και «έφυγε» από κοντά μας την 1η Μάρτη 2007, μέλους της ΟΚΝΕ και συνδικαλιστή, που έμεινε πιστός στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Αθηνά Αποστολίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΣΠΥΡΟΥ ΤΙΓΓΙΝΑΓΚΑ, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού.

Στη μνήμη του, προσφέρω στην ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιερόθεου Περιστερίου 60 ευρώ.

Ο γιος του Γιώργος Τιγγινάγκας


Ολγα Βασιλειάδου
Ολγα Βασιλειάδου

Τάσα Κωνσταντινίδου
Τάσα Κωνσταντινίδου

Σπύρος Τιγγινάγκας
Σπύρος Τιγγινάγκας

Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Κώστας Κωνσταντινίδης
Κώστας Κωνσταντινίδης

Χρήστος Χριστοδουλάκης
Χρήστος Χριστοδουλάκης

Μηνάς Ξεκομνηνός
Μηνάς Ξεκομνηνός

Ισαβέλλα Σωτηροπούλου
Ισαβέλλα Σωτηροπούλου

Κωνσταντίνος Παπακυπαρίου
Κωνσταντίνος Παπακυπαρίου

Κώστας Παγουλάτος
Κώστας Παγουλάτος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-10-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-09-26 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ (2008-12-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-04-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-12-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 3.5 (2003-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ