Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
KKE
Να καταδικαστεί η εγκληματική πράξη της εσθονικής κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, για την εγκληματική ενέργεια της εσθονικής κυβέρνησης:

«H ενέργεια της εσθονικής κυβέρνησης, να γκρεμίσει στο Ταλίν το αντιφασιστικό μνημείο του Κόκκινου Στρατού, αιματοκυλώντας τους διαδηλωτές - υπερασπιστές του μνημείου και οδηγώντας στο θάνατο έναν, και προχωρώντας σε πογκρόμ εκατοντάδων συλλήψεων, αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της αστικής εξουσίας.

Είναι εγκληματική πράξη που προκαλεί και προσβάλλει βάναυσα τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και των λαών. Αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου στην αντικομμουνιστική - τρομοκρατική εκστρατεία που εξελίσσεται σήμερα σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Τσεχία και άλλες.

Οι ευθύνες δε βαρύνουν μόνο την κυβέρνηση της Εσθονίας, αλλά και την ΕΕ, τις κυβερνήσεις όπως την ελληνική, και τα κόμματα που στήριξαν ή ανέχτηκαν τα αντικομμουνιστικά τρομοκρατικά μέτρα και δράσεις της. Η ενέργεια αυτή είναι επακόλουθο των πολιτικών και ιδεολογικών διώξεων, που εφαρμόζονται εδώ και 15 χρόνια, στη δήθεν "δημοκρατική" Εσθονία. Στα πλαίσια αυτά, εκτός νόμου έχει τεθεί το ΚΚ, απαγορεύεται η "κομμουνιστική προπαγάνδα" και τα σοσιαλιστικά σύμβολα, με ραγδαίους ρυθμούς προωθείται η ιστορική δικαίωση όσων συμμετείχαν στις εσθονικές "λεγεώνες των Ες - Ες" που χαρακτηρίζονται "πατριώτες", ενώ την ίδια ώρα έχει στερηθεί το δικαίωμα ψήφου το 35% των κατοίκων της χώρας.

Δείχνει το βαθύτερο περιεχόμενο της λεγόμενης "δημοκρατίας", που δήθεν αποκαταστάθηκε με την ανατροπή του σοσιαλισμού στις χώρες της Βαλτικής, όπως και την υποκρισία των λεγόμενων "κριτηρίων της Κοπεγχάγης" της ΕΕ, στα οποία "υποκλίνονται" και δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται "αριστερές", όπως ο ΣΥΝ. Δείχνει όμως ταυτόχρονα το μίσος και το φόβο τους μπροστά στην ιστορική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την τεράστια ανθρωποθυσία της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, για να σωθεί η ανθρωπότητα από τη ναζιστική πανούκλα. Οι λαοί πρέπει να απαντήσουν αγωνιστικά, αποφασιστικά σε αυτήν την πρόκληση. Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει.

Η απόκρουση της διαστρέβλωσης της ιστορίας και της συκοφάντησης του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα, η καταδίκη των τρομοκρατικών νόμων και διώξεων είναι υπόθεση της εργατικής τάξης, των λαών. Είναι καθήκον των αγωνιστών που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ