Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς

Ξεκινάει σήμερα στην Αβάνα και θα ολοκληρωθεί αύριο η Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται πάνω από 8 χρόνια φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή ξεσκέπασαν αντικουβανικές ομάδες του Μαϊάμι που στόχο είχαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κούβα και το λαό της. Καθ' όλη τη διάρκεια της φυλάκισής τους, παραβιάζονται κατακόρυφα τα δικαιώματα των πέντε Κουβανών και των οικογενειών τους, ενώ αποτελεί συστηματική πρακτική η άρνηση έκδοσης βίζας στους γονείς, συζύγους και τα παιδιά τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απελευθερώσει τον γνωστό εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες και αρνείται να τον δικάσει για τα αμέτρητα εγκλήματα που έχει διαπράξει, ούτε να τον εκδώσει στη Βενεζουέλα.

Ηδη, έχουν ξεδιπλωθεί χιλιάδες εκδηλώσεις, συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες στην Κούβα από τη νεολαία της χώρας για το ζήτημα των πέντε Κουβανών, αλλά και σε μια σειρά χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χτες, εξάλλου, αναχώρησε για την Κούβα αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και Λευτέρη Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ. Επίσης το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου μια σειρά κουβανικές νεολαιίστικες οργανώσεις, όπως η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας της Κούβας, η Ομοσπονδία Φοιτητών, η Ομοσπονδία Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Οργάνωση Πιονέρων «Χοσέ Μαρτί», η Μπριγάδα Καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών «Χοσέ Μαρτί» κήρυξαν την έναρξη διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς και τη διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Αλληλεγγύης.

Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας, όπως και άλλων που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, είναι να «σπάσει η σιωπή» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ γι' αυτήν την υπόθεση, να καταγγελθούν τα ψέματα και οι χειρισμοί της δικαστικής διαδικασίας, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να απαιτηθεί η άμεση αποφυλάκισή τους και η επιστροφή τους στην Κούβα.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ