Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΛΟΪΖΟ
Τίποτα δεν πάει χαμένο...

Ο τρυφερός πειρατής, που διέσχισε την πελώρια θάλασσα της μουσικής, των αισθήσεων και των συναισθημάτων του λαού μας, δημιούργησε ένα σύμπαν από ακατάλυτες μελωδίες. Τα τραγούδια του καταξιώνονται όσο περνάει ο καιρός. Ο Μάνος Λοΐζος είναι κοντά μας, με την ευγένεια και τη γλυκύτητα της μορφής του όποτε ακούμε τα τραγούδια του.

Η μεγάλη συναυλία της «Πολιτιστικής Παρέμβασης», με συμμετοχή πολλών χιλιάδων θεατών στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Απρίλη, για τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου, δεν ήταν μουσική δέηση στη μνήμη του. Ηταν ένας τρόπος για να πούμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί πως «Ολα σε θυμίζουν...» και για να επιβεβαιώσουν οι φοιτητές τους στίχους του ποιητή με ένα πανό που γράφει: «Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα»...

«Θάλασσα, πικροθάλασσα. Γιατί να σ' αγαπήσω...», «Πάγωσ' η τζιμινιέρα...», «Μια φωτογραφία σου, από αυτές που κρατούν οι φοιτητές μέσα στην καρδιά τους...» και τόσα άλλα υπέροχα τραγούδια από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά, Μανώλη Λιδάκη, Χρήστο Θηβαίο και την ορχήστρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ