Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

Eurokinissi

Κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ, λόγω της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης, η οποία ακολουθεί την τακτική του στο ίδιο θέμα: Κυνική αδιαφορία. Χτες, από τις 10 π.μ., εκατοντάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν συμβολικά, για μια ώρα, την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά.

Πανό, συνθήματα και ενημέρωση των επισκεπτών της Ακρόπολης ήταν τα αγωνιστικά «όπλα» των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, οι οποίοι και παλιότερα έκαναν ανάλογες συμβολικές κινήσεις σ' αυτό το χώρο.

Η χτεσινή κινητοποίηση - συνέχεια της προηγούμενης εβδομάδας έξω από τα δικαστήρια (Ευελπίδων) - συνοδεύτηκε με πορεία προς το ΥΠΠΟ, ενώ, ανάλογη κινητοποίηση ετοιμάζεται και στις 8/5, με αφορμή νέα δίκη συμβασιούχων, οι οποίοι απαιτούν επιστροφή στις θέσεις τους, μέσω προσωρινών διαταγών. Θυμίζουμε, ότι η αδιέξοδη δικαστική οδός διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους, έχει πλέον αποκλειστεί εντελώς, μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που εγκρίνει την ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, γεγονός που οδηγεί πρακτικά στην απόλυση.

Πάντως, οι συμβασιούχοι επιμένουν, καλώντας σε αγωνιστική παρέμβαση στον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου, σήμερα, στις 8 μ.μ., ώρα των εγκαινίων της Γιορτής Βιβλίου, παρόντος του υπουργού Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ