Κυριακή 6 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κυριάκος Καραγιαννίδης
Κυριάκος Καραγιαννίδης
Φωτ.

Την Πρωτομαγιά του 2006 «έφυγε», σε ηλικία 79 χρόνων, ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από την Πτολεμαΐδα. Ο πατέρας του, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, σκοτώθηκε στην Κατοχή. ΕΠΟΝίτης ο Νίκος Τριανταφυλλίδης αγωνίστηκε και αυτός για την απελευθέρωση της πατρίδας. Η χούντα των συνταγματαρχών τον εξόρισε στο Λακκί της Λέρου.

Μετά τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης και υπήρξε γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης από το 1974 έως το 1978 και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, ήταν μέλος της ΝΕ Κοζάνης.

Στις κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του ΚΚΕ 1968-1991, υπερασπίστηκε τις αρχές του Κόμματος και ήταν αντιπρόσωπος στο 10ο και στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο.

Εως το τέλος της ζωής του διακινούσε τον «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, η οικογένειά του και ο αδελφός του 200 ευρώ και οι συγγενείς του Αθανάσιος Φίλκας και η Κλεοπάτρα Πετρίδου από 50 ευρώ ο καθένας.

* * *

Ο παλαίμαχος αγωνιστής του εργατικού κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Πατεράκης και οι συναγωνιστές του Μαρία και Γιώργος προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ για την Πρωτομαγιά, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Παύλος Κοτσαλίδης
Παύλος Κοτσαλίδης
* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (καρεκλά) από την Κοζάνη, ο οποίος πέθανε στις 31 Μάρτη 2007, η γυναίκα του, οι κόρες και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Κοζάνης.

Ο Νίκος Ζωγράφος έλαβε μέρος στο Λαϊκό Απελευθερωτικό Αγώνα του λαού και έως την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - Τζιβλικάκης γεννήθηκε το 1927. Αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ από το 1946, πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων και βραβεύτηκε για τη δουλιά του.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1976, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως γραμματέας του Παραρτήματος Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ, 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ «πλήρωσε» τους αγώνες του για την πατρίδα με φυλακές και εξορίες για μια δεκαετία. Υπήρξε υπόδειγμα συνέπειας και ανθρωπιάς και «έφυγε» πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρουν ο ανιψιός του Διονύσης Μιχαλάτος 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων, ο ανιψιός του Κώστας Τριάντης 50 ευρώ, η ανιψιά του Σοφία Τριάντη 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ιλισίων, ο ανιψιός του Δημήτρης Μητρέλης 50 ευρώ, ο εξάδελφός του Γιώργος Σπυράτος 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας, και η κόρη του Σόφη 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ιλισίων.

Σπύρος Κοτσαλίδης
Σπύρος Κοτσαλίδης
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΞΥΔΕΑΣ, αξιωματικός Αεροπορίας ε.α., στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ και αξιωματικός του ΔΣΕ. Αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Η ζωή και η δράση του αποτελούν υπόδειγμα για τους νέους αγωνιστές στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

** * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου αγωνιστών ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες, και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Αθανασίου» Νέας Μεσημβρίας της ΚΟ Θεσσαλονίκης 50 ευρώ.

Γεωργία Αρβανιτίδη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που μας «άφησε» ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΑ, η αδελφή του Κική Μανουσαρίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αδελφών μας ΣΠΥΡΟΥ Αλέξη ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας και τη δημοκρατία, και ΠΑΥΛΟΥ Αλέξη ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ γεωπόνου, μέλους του ΚΚΕ ο οποίος πέθανε το 1985, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Παπανικολάου
Παρέσα Κοτσαλίδου και η Ρόζα, Γερακαριό Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Στις 10 Απρίλη 2007 «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΑΠΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Τα ανίψια του Γεώργιος, Ιωάννης, Βαγγέλης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ στη Δυτική Πελοπόννησο, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 50 ευρώ.

Πέπη και Δήμητρα Μπουρδάκου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αντάρτη αδελφού μου ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 29 Αυγούστου 1949 έξω από τις φυλακές Επταπυργίου. Καθώς επίσης στη μνήμη του αντάρτη κουνιάδου μου ΒΑΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στα 25 χρόνια του, το 1948, σε μάχη στα Πιέρια, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ολγα Παντελιάδου - Γρηγοριάδου

** *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΡΕΤΙΔΗΣ γεννήθηκε στο χωριό Νέα Ζωή Πέλλας. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή 18χρονος εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και ανέπτυξε αξιόλογη δράση. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, πιάστηκε από τους τρομοκράτες του χωριού του και κακοποιήθηκε. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Ελαβε μέρος σε μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Πελαγία Λιαρετίδου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ημαθίας.

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΖΑΝΗ, ο Νίκος Δούγιας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΗΛΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, συνταξιούχοι και σύντροφοί του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Χρήστος Ρίζος
Χρήστος Ρίζος
* * *

Ο Δημήτριος Πολυκρέτης πρόσφερε στην ΚΟΒ Πετρούπολης 16 τόμους του «Ριζοσπάστη» (1974-1979) και 50 ευρώ στη μνήμη των γονιών του ΣΟΦΙΑΣ και ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Φωτ.

Την 1η Μάη έκλεισαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγός μου ΚΥΡΙΑΚΟΣ Χ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, από το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - Μακρονησιώτης.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του πεθερού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, του κουνιάδου μου ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, των θείων μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΗΝΤΣΙΩΤΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Μητσινιώτη) από την Ελασσόνα, των εξαδέλφων μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΦΑΝΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑ και του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΚΟΤΙΔΑ μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Αρετή Κ. Καραγιαννίδου

* * *

Φωτ.

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται έξι μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ. Η απουσία του παραμένει δυσβάσταχτη. Σε κάθε εκδήλωση του λαϊκού κινήματος, που πάντα συμμετείχε μέχρι το τέλος του, τον νιώθουμε κοντά μας.

Η σύντροφός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του, που δεν αποχωριζόταν ποτέ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΡΑ, στη μνήμη του και στη μνήμη των νεκρών εργατών του Σικάγου, η σύζυγός του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μηχανιώνας, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 20 Απρίλη 2007 «έφυγε» από τη ζωή, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ από τις Συκιές Θεσσαλονίκης, μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του. Κηδεύτηκε την επομένη στο χωριό του, Σφενδάμη Πιερίας. Τον συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του εκτός από την οικογένειά του και σύντροφοί του από τις Συκιές.

Μπάμπης Παντελιάδης
Μπάμπης Παντελιάδης
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στην ΚΟΒ Συκεών 150 ευρώ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 27 του περασμένου Απρίλη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΜΟΥ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ από το χωριό Κοκκινόγεια Δράμας.

Στη μνήμη του, ο γιος του Χρήστος και η νύφη του Μαλίνε, οι οποίοι ζουν στη Γερμανία, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Γερμανίας, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΙΖΟΥ(φωτογραφία), προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών.

Προσφέρω ακόμη 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» στη μνήμη της μητέρας μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, του αδελφού μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και του συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Κρούσια στη διάρκεια του Εμφυλίου.

Σταυρούλα Μανιά

* * *

Φωτ.

Ο σύντροφός μου ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ο οποίος «έφυγε» πριν από 30 χρόνια, στις 9 Μάρτη 1977, έλαβε μέρος στον πόλεμο του 40-41. Στην Κατοχή φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε κυνηγημένος από τους Βούλγαρους από την πατρίδα του τη Θράκη, συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες, ως στέλεχος της Επιτροπής Πόλης του ΕΑΜ. Ηταν κομμουνιστής και δίδαξε στα παιδιά του το δίκιο και τη σωστή στάση ζωής.

Στη μνήμη του προσφέρω στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ, στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας 50 ευρώ και 20 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα».

Νίτσα Παπανικολάου

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΣΗ, που «έφυγε» στις 30 Μαρτίου 2007, οι σύντροφοί του από την ΚΟ Λαμίας προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.


Γιώργος Μανουσαρίδης
Γιώργος Μανουσαρίδης

Γιάννης Λιαρετίδης
Γιάννης Λιαρετίδης

Ηλίας Πατρίκιος

Eurokinissi

Ηλίας Πατρίκιος

Νίκος Τραγγανίδας
Νίκος Τραγγανίδας

Σωτήρης Τριάντης
Σωτήρης Τριάντης

Νίκος Ζωγράφος
Νίκος Ζωγράφος

Νίκος Τριανταφυλλίδης
Νίκος Τριανταφυλλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ