Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καραβάτζιο

Ο αριστουργηματικός πίνακας «Η Ανάσταση του Λαζάρου» του Καραβάτζιο βρίσκεται στο επίκεντρο της εκπομπής «Παρασκήνιο» που έχει τίτλο «Ο Καραβάτζιο στην Αθήνα».

Ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, ο σκηνοθέτης θεάτρου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο ιερέας πατήρ Σταμάτης Σκλήρης, ο διευθυντής φωτογραφίας κινηματογράφου Γιάννης Δασκαλοθανάσης, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιώργος Ασημακόπουλος και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και καθηγητής αρχαιολογίας Νικόλαος Σταμπολίδης σχολιάζουν ο καθένας από τη δική του σκοπιά τον πίνακα του Καραβάτζιο. Το έργο είχε εκτεθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μαζί με άλλα δύο έργα του μεγάλου ζωγράφου και με πίνακες πολλών ζωγράφων που επηρεάστηκαν από αυτόν.

«Η Ανάσταση του Λαζάρου» ολοκληρώθηκε το 1609, ένα χρόνο πριν από το θάνατο του ζωγράφου και αποτελεί κλασικό δείγμα της ωριμότητάς του. Οι ομιλητές με σύγχρονο βλέμμα φωτίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια του πίνακα, αποκαλύπτοντας πώς είναι δυνατόν ένα έργο που γεννήθηκε τέσσερις αιώνες πριν, να αποτελεί μέγιστο μάθημα και ενεργό ερέθισμα για τους σύγχρονους δημιουργούς. Η έρευνα και η σκηνοθεσία είναι του Λάκη Παπαστάθη. (ΕΤ1 στις 19.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ