Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Επιμένουν στην ξεχωριστή απεργία

Με ποικίλες μεθοδεύσεις στις οποίες επιστρατεύτηκαν ακόμα και «ανακρίβειες» στην ενημέρωση των Ενώσεων - πως τάχα υπήρχε προειλημμένη απόφαση από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, είτε από κάποιες άλλες οργανώσεις (π.χ. ΕΠΗΕΑ) - οι άλλες δημοσιογραφικές οργανώσεις σύρθηκαν να συγκατατεθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ για «ξεχωριστή» 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 8 Μάη. Κι αυτό, παρόλο που ήταν αποφασισμένη, ήδη, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Μάη για τα Αποθεματικά των Ταμείων...

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που έγινε, προχτές, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμένη κινητοποίηση, στις 15 Μάη, όπως έχουν αποφασίσει τα άλλα σωματεία του χώρου των ΜΜΕ και του Τύπου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για πανελλαδική 24ωρη απεργία. Ομως, παρόλο που όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων δήλωναν πως δε θα διαφωνούσαν, εφόσον αποφασιζόταν απ' όλους, να γίνει η απεργία στις 15 Μάη, τελικά με επιμονή, κυρίως, των προέδρων της ΠΟΕΣΥ Δ. Τσαλαπάτη και της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου, συμφώνησαν σε κινητοποίηση στις 8 Μάη. Οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ και της Ενωσης Θεσσαλίας - Στερεάς ενημέρωσαν πως οι Ενώσεις τους πήραν απόφαση για τις 8 Μάη, με το δεδομένο της απόφασης της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ! Ενώ αρνητικός ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης Πελοποννήσου - Ηπείρου -Ιονίων Νήσων, καθώς η Ενωσή του διοργανώνει το Σαββατοκύριακο εκλογές.

Με την απόφαση αυτή, που μεθοδεύτηκε από τις παρατάξεις Τσαλαπάτη - Σόμπολου, εμφανίζεται «διχασμός» των δημοσιογραφικών οργανώσεων με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Διασωματειακό Συντονιστικό. Και, αντικειμενικά, οδηγούμαστε και σε αντιπαραθέσεις καθώς δε θα απεργούν ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου.

Μετά απ' αυτές τις εξελίξεις, πάντως, έντονη αναμένεται να είναι η σύσκεψη του Διασωματειακού Συντονιστικού, που γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα - αναβλήθηκε, προχτές, από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο, για να δημιουργηθεί, προφανώς, το τετελεσμένο της απόφασης για απεργία στις 8 Μάη, κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ...

Με όλα αυτά, τελικά, ο δημοσιογραφικός κλάδος σύρεται σε μια «απεργία σφήνα» στην κοινή και συντονισμένη πανελλαδική απεργία των συνδικάτων. Και, το χειρότερο, μια απεργία που δε γίνεται με τους καλύτερους όρους, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συντονισμένη αγωνιστική δράση με το υπόλοιπο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ