Πέμπτη 11 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κύριος ήρθε, κύριος έφυγε

Μετά από 3,5 χρόνια ο Μπάγεβιτς αποτελεί παρελθόν για τους ερυθρόλευκους. Διάδοχός του ο Ιταλός Αλμπέρτο Μπιγκόν

Ο Ζάχοβις μένει στο λιμάνι ο Μπάγεβιτς το αποχαιρετάει
Ο Ζάχοβις μένει στο λιμάνι ο Μπάγεβιτς το αποχαιρετάει
Ακόμη και ο μετρ της αγωνίας και του απρόοπτου Αλφρεντ Χίτσκοκ δε θα μπορούσε να «συλλάβει» στο μυαλό του τι θα γινόταν χτες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Πράγματα και θαύματα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων ύστερα από σύντομη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη! Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ήταν σύντομη: «Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος προσωπικά, ευχαριστούν θερμά τον κ. Μπάγεβιτς για τη μεγάλη προσφορά στο σύλλογο. Ο κ. Μπάγεβιτς παραμένει φίλος και πιστεύουμε ότι το έργο του θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ολυμπιακού». Μέσα από αυτές τις λίγες αράδες κανείς δεν πείθεται για το λόγο που βγήκε το ξαφνικό... διαζύγιο.

Ας δούμε όμως καρέ καρέ τη χτεσινή επεισοδιακή μέρα για τον Ντούσκο. Το πρωί συναντήθηκε με τον κ. Κόκκαλη όπου και του ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Αντ' αυτού εισέπραξε μια. άρνηση και εν συνεχεία υπέβαλε την παραίτησή του που έγινε αποδεκτή.

Το απόγευμα ο Μπάγεβιτς έκανε κανονικά την τελευταία του προπόνηση μέσα σε βαρύ κλίμα και φεύγοντας δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους για τα χρόνια συνεργασίας. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Αλλωστε δεν έχουν καμιά ουσιαστική σημασία».

Οι παίκτες από τη μεριά τους και αυτοί μουδιασμένοι στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Μπάγεβιτς, εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα τρεισήμισι χρόνια που ήταν μαζί μόνο καλές στιγμές έχουν να θυμούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην τεχνικός των ερυθρολεύκων είχε υποβάλει την παραίτησή του μετά το ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Μπάγεβιτς πλήρωσε το... μάρμαρο για τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλώς το θέμα ανταρσίας του Ζάχοβιτς ήταν η αφορμή...

Η πορεία του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό είναι αξιοθαύμαστη. Τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και πρόκριση πέρσι στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι και λίγο πράγμα.

Πάντως δε θα μείνει χωρίς δουλιά. Ηδη ο γγ της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης «ενόχλησε» τον κόουτς προκειμένου να αναλάβει την Εθνική ομάδα. Κάτι που εξόργισε τον Βασίλη Δανιήλ. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι και ο ΠΑΟΚ ψάχνεται....

Διάδοχος ο Μπιγκόν

Νέο αφεντικό στην ομάδα του Πειραιά είναι ο Ιταλός Αλμπέρτο Μπιγκόν. Σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψη του 52χρονου τεχνικού. Ποιος είναι ο Μπιγκόν; Ως παίκτης έκανε καριέρα στη Μίλαν, ενώ ως προπονητής οδήγησε τη Νάπολι το 1989 στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την επόμενη χρονιά της έδωσε το πρωτάθλημα. Είχε όμως στην «μηχανή» του τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα. Στη συνέχεια η πορεία του ήταν φθίνουσα και πέρσι βρέθηκε στην Ελβετική Σιόν που κατέκτησε το νταμπλ.

Δεν είναι το μεγάλο όνομα και σίγουρα δε γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία. Ρίσκο. Πάντως ο Μπιγκόν θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα.


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ