Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνία για ΟΥΕΦΑ και υποβιβασμό

Μια θέση παίζεται από αρκετούς μνηστήρες για έξοδο στην Ευρώπη αλλά και πτώση στη Β' Εθνική στη σημερινή τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος

Αδιάφορη η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ που καίγεται για τους βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ

Eurokinissi

Αδιάφορη η ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ που καίγεται για τους βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ
Το πρώτο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της «Superleague» μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό αναφορικά με την υπόθεση - τίτλος (βλέπετε, ο Ολυμπιακός «φρόντισε» από νωρίς γι' αυτό...), όμως δε συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα μέτωπα, αυτά της παραμονής στην κατηγορία και της εξόδου στα Κύπελλα UEFA και Ιντερτότο.

Η σημερινή τελευταία αγωνιστική μπορεί να έχει κρίνει τον πρωταθλητή, Ολυμπιακός και τη δεύτερη ΑΕΚ που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μία θέση στο ΟΥΕΦΑ (ΠΑΟ, Λάρισα και Αρης έχουν περάσει) καθώς και μία για τον υποβιβασμό εμπλέκουν αρκετές ομάδες (έχουν ήδη πέσει Ιωνικός και Αιγάλεω). Ας παρακολουθήσουμε παρακάτω τα σενάρια που παίζουν για έξοδο στην Ευρώπη και υποβιβασμό.

Κληρώνει για το ΟΥΕΦΑ

Σ' αυτό το «μέτωπο» τα πράγματα είναι «ξεκάθαρα» μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. H Λάρισα που αναδείχτηκε Κυπελλούχος θα ακολουθήσει στο θεσμό του ΟΥΕΦΑ, ΠΑΟ και Αρη, ενώ για την τέταρτη προνομιούχο θέση τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού αν νικήσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, τότε σε κάθε περίπτωση κερδίζει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Πανιώνιος μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην Ευρώπη, αφού αντιμετωπίζει την αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, αφού ακόμη κι αν νικήσει την «Ενωση», υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσει πέμπτος, αλλά έκτος (σενάριο 3ο, που θέλει τον ΟΦΗ να περνάει απ' τη Θεσσαλονίκη). Αντίθετα, οι Νεοσμυρνιώτες υπάρχει περίπτωση να τερματίσουν 5οι ακόμη κι αν δε νικήσουν την ΑΕΚ (σενάριο 5ο, ισοπαλίες σε Νέα Σμύρνη και Τούμπα)! Τέλος, ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει την πέμπτη θέση (που σίγουρα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ και παράλληλα να μη νικήσει ο Πανιώνιος την ΑΕΚ.

«Μπέρδεμα» στην ουρά

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου η Λάρισα θέλει να πανηγυρίσει και την παραμονή

Eurokinissi

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου η Λάρισα θέλει να πανηγυρίσει και την παραμονή
Η κατάσταση στην «ουρά» είναι πολύπλοκη. Η Κέρκυρα υποβιβάζεται αυτομάτως μόνο στην περίπτωση που δε νικήσει τον Παναθηναϊκό και παράλληλα πανηγυρίσουν «τρίποντα» Λάρισα και Ηρακλής. Για τους «Φαίακες», όμως, υπάρχει κι ένα σενάριο να δώσουν αγώνα μπαράζ με τη Λάρισα. Πώς θα συμβεί αυτό; Με το να ηττηθούν απ' τον Παναθηναϊκό, ο Ηρακλής να νικήσει στα Πηγάδια και η Λάρισα ν' αναδειχτεί ισόπαλη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σε περίπτωση που Κέρκυρα, Λάρισα και Ηρακλής φέρουν τα ίδια αποτελέσματα (νίκες, ισοπαλίες ή ήττες), τότε βέβαια υποβιβάζεται ο «Γηραιός».

Η Λάρισα υποβιβάζεται σε περίπτωση που η ίδια ηττηθεί και ο Ηρακλής έστω φέρει ισοπαλία με την SKODA Ξάνθη, όπως κι αν πάρει «Χ» στην Καλαμαριά και ταυτόχρονα νικήσει ο «Γηραιός» στα Πηγάδια και πάρει έστω έναν βαθμό η Κέρκυρα απ' τον Παναθηναϊκό. Τα περισσότερα σενάρια (16 απ' τα 27) στέλνουν τον Ηρακλή στη Β' Εθνική, όμως πιθανότατα με νίκη στα Πηγάδια οι «κυανόλευκοι» θα παραμείνουν στην Κατηγορία των «μεγάλων» - εκτός κι αν νικήσουν Κέρκυρα και Λάρισα, όπως αναφέρουμε παραπάνω. Εννοείται, βέβαια, ότι αν ο Ηρακλής ηττηθεί στη Θράκη, τότε σε κάθε περίπτωση υποβιβάζεται, ενώ το πλεονέκτημα των Κέρκυρας και Λάρισας είναι ότι παραμένουν σίγουρα στη Superleague σε περίπτωση που νικήσουν τους αντιπάλους τους...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν και η βαθμολογία:

Καλαμαριά-Λάρισα, Αρης-Ατρόμητος, Εργοτέλης-Αιγάλεω, Ιωνικός-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-ΑΕΚ, ΠΑΟ-Κέρκυρα, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, Ξάνθη-Ηρακλής. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 19.00.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 29 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 57-20 68

2. ΑΕΚ 59-24 62

3. ΠΑΟ 45-26 53

4. Αρης 31-24 46

5. Πανιώνιος 30-30 42

6. ΟΦΗ 41-44 42

Μονόδρομος η νίκη για τον Ηρακλή στην Ξάνθη

Eurokinissi

Μονόδρομος η νίκη για τον Ηρακλή στην Ξάνθη
7. ΠΑΟΚ 31-29 42

8. Ατρόμητος 38-43 37

9. Εργοτέλης 27-32 36

10. Ξάνθη 23-20 36

11. Καλαμαριά 26-34 35

12. Κέρκυρα 32-34 33

13. Λάρισα 28-37 33

14. Ηρακλής 23-33 32

15. Αιγάλεω 27-42 28

16. Ιωνικός 11-57 4


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ