Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Φωτ.

Για την ονομαστική γιορτή, στις 15 Μάη, του αγαπημένου μας ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, προσφέρουμε 120 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 3 Μάη έκλεισαν 13 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΝΩΛΗ Νικολάου ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943 και αξιωματικού του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1924 στο Βύρωνα Αττικής. Ηταν το δωδέκατο παιδί πολυμελούς προσφυγικής οικογένειας και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, έλαβε μέρος στις μάχες του ηρωικού Δεκέμβρη 1944 στην Αθήνα, πιάστηκε από Αγγλους και εξορίστηκε στην Ελ Ντάμπα.

Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πολέμησε το 1948 στο Γράμμο, ως διοικητής Διμοιρίας σαμποτέρ της 102 Ταξιαρχίας και τραυματίστηκε δυο φορές. Αργότερα υπηρέτησε σε διοικητικές θέσεις στα Τμήματα της Ταξιαρχίας σαμποτέρ του Βρατσάνου. Για την παλικαριά του, του απονεμήθηκε μετάλλιο ανδρείας και μετάλλιο εξαιρετικής σαμποταριστικής δράσης.

Από το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, φοίτησε σε στρατιωτική σχολή, εργάστηκε στις οικοδομές και διακρίθηκε για τις καλές επιδόσεις του στη σοσιαλιστική παραγωγή. Παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ΚΟ Τασκένδης. Το 1956 ήταν μέλος της καθοδήγησης της ΚΟΒ Οικοδόμων.

Μανώλης Ναυπλιώτης
Μανώλης Ναυπλιώτης
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Νατάσα

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων φίλων και συναγωνιστών ΙΩΑΚΕΙΜ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ο οποίος «έφυγε» το 1998 και της ΣΟΦΙΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, η οποία πέθανε στις 30 Μάρτη 2007, που αγωνίστηκαν στην Κατοχή, δοκιμάστηκαν και ως το τέλος της ζωής τους στάθηκαν δίπλα στο ΚΚΕ, το ψήφιζαν και το ενίσχυαν οικονομικά, προσφέρω στο Κόμμα 40 ευρώ.

Νίτσα Παπανικολάου

  • Επίσης στη μνήμη των Ιωακείμ και Σοφίας Χατζηαναγνώστου η κόρη τους προσφέρει στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας 50 ευρώ.

Ιωακείμ Χατζηαναγνώστου
Ιωακείμ Χατζηαναγνώστου

Σοφία Χατζηαναγνώστου
Σοφία Χατζηαναγνώστου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ