Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενας κρίνος για την Αζια

Ο Αντρέι Μιχάλκοφ Κοντσαλόφσκι υπογράφει τη σκηνοθεσία της σοβιετικής ταινίας «Η ευτυχία της Αζια». Η ταινία θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1 απόψε στις 23.45.

Ενα κολχόζ στις όχθες του Βόλγα, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του σίτου. Οι αγροτικές δουλιές, τα συλλογικά γεύματα, οι ώρες της ανάπαυσης με τις διηγήσεις και, βέβαια, οι ερωτικές ιστορίες. Η Αζια, μια εργάτρια που κουτσαίνει, αλλά είναι ζουμερή και χαρούμενη, διεκδικείται μάταια από ένα μεσήλικο, που ήρθε από την πόλη, ενώ εκείνη το ίδιο μάταια κυνηγάει τον νεαρό εραστή της Στεπάν, από τον οποίο περιμένει παιδί. Ο Κοντσαλόφσκι περιγράφει με λυρισμό την αγροτική ζωή, την ομορφιά και τον αισθησιασμό της. Ζωγραφίζει παράλληλα τη σύγχυση, την τεμπελιά, τον εγωισμό και κρατάει όλη την αγάπη για τη χυμώδη και κουτσή Αζια, που φέρνει στον κόσμο το παιδί της και ωριμάζει ολομόναχη. Παίζουν οι Ια Σαβίνα, Αλεξάντρ Σουρίν, Ιβάν Πετρόφ και Λιούμποφ Σοκόλοβα.

«Σπασμένο κρίνο». Ασπρόμαυρη αμερικανική ταινία σκηνοθετημένη το 1919 από τον Ντέιβιντ Γκρίφιθ, έναν από τους θεμελιωτές της ιστορίας του κινηματογράφου που επονομάστηκε «ο πατέρας της κινηματογραφικής τέχνης». Ηρωας της ταινίας «Σπασμένο κρίνος» ο Τσενγκ, ένας βουδιστής ιεραπόστολος στη Δύση. Δεν πετυχαίνει όμως το σκοπό του και γίνεται υπάλληλος σ' ένα κατάστημα. Δε θα αργήσει να έρθει ο έρωτας όταν θα δει τη Λούσι. Ολα όμως θα αλλάξουν όταν το μάθει ο βάναυσος πατέρας της. Ενα συγκινητικό μελόδραμα με πρωταγωνιστές τους Λίλιαν Γκις, Ντόναλντ Κρισπ και Ρίτσαρντ Μπάρτελμες (BOYΛH 22.10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ